Translate

sunnuntai 19. marraskuuta 2017

Uutuudet vaapuissa

Mitään mullistavaa ei ole tapahtunut tämän vuoden uutuuksissa.
Vaaput noudattavat pitkälti tuttua ja turvallista ulkomuotoa. Muodot sopivat vaappujen valmistajille hyvin, mutta itse ainakin toivoisin nykyään jo tulevan radikaallimmin erottuvaa runkoa muista tekijöistä. Ehkä se päivä vielä jonain vuotena koittaa ja yllättää meikäläisen! ;)

Nils Master(Finland Uistin) on saanut uusia värejä tuttuun tapaansa , mutta Korkiakosken Uistin ja HK-Varma ovat tehneet uutta mallia.

Täältä voi käydä ihmettelemässä uutuus värit Finlandia Uistimen tuotteissa:
http://www.magnetcloud1.eu/f/finlandia-uistin/Finlandia-uistin_catalogue_2018/#p=9Korkiakosken Uistin ja Kobra
Kobra mallia on  kahdessa eri koossa: 9cm (painaa 9g) ja 12cm (painaa 13g).
Uintisyvyys molemmissa on melkein sama, 9cm ui n.2,5m syvyydessä ja 12cm sukeltelee n. 3m syvyydessä. Rungossa Jessemäiseen tapaan rämisevät ja liikkuvat kuulat. 
Kobra on kehitelty etenkin kuhan ja taimenen vetouisteluun, sillä uinti on vaapussa tiheää ja hakevaa. (Kuvan lähde: http://www.korkiakoskenuistin.fi/jessevaaput.html )HK-Varma:n Haba ja Sikari(Kuvan lähde:
 http://www.hkvarma.com/Vaappumallit/Haba/Haba_2017/HK_Haba_2017_06.jpg )

Yllä olevassa kuvassa on Haba. Haba on 8cm ja kehitelty soutuvaapuksi pohjoisille joille alkukesään nousulohen kiusaksi.
Porraslevyllä varustettu vaappu ui kovassa kuin miedossakin virrassa ja uinti on käärmemäistä, sekä laajasti hakevaa.

Tästä voi lukea vaapun historiaa: http://www.hkvarma.com/PDFt/HK_Haba_syntyhistoria.pdf(Kuvan lähde: http://www.hkvarma.com/Vaappumallit/Sikari/sikari.htm )

Ylhäällä kuvassa on Sikari . Sikari on 11cm( Sikaria saa kouru ja suoralappuisena, sekä uintisyvyys n.1-2m.)  ja omaa varmatoimisen hakevan uinnin jalokaloille.
Vetouistelussa kannattaa uittaa tätä herkkäuintista vaappumallia taimenten ja järvilohien vesistöillä, mutta huhujen mukaan kesällä kuhatkin purevat mielellään sikaria ;)Ei kommentteja:

Lähetä kommentti