Translate

maanantai 16. joulukuuta 2013

RJN -Vaappuja

Halusin blogiini  uudempia tekeleitä esille Rainelta ( http://vieheet.blogspot.fi/ ) ja annoin hänen itse kertoa uudistuksista mailitse kuvien kera.
Mukava tuoda julki hänen  vaappuja , sillä hänellä on mielestäni omanlainen uskalias tyyli toteuttaa ideoita ja saada uniikkeja maalauksia aikaiseksi.
Raine hankki uuden ruiskun ja sen myötä kokeillut paljon asioita joita ei olisi voinut vanhalla tehdä:

"Uusin villitys on tuon maalarinteipin käyttö sabluunana. Se on hyvä kun ei tarvitse edes välilakkausta välttämättä tehdä ,  jos tekee kuviota kuvion päälle. Mielessä on kokeilla tehdä 3d- kuvioita varjostus tyylillä, mutta taidot ja äly ei vielä oikein riitä niihin. Periaatteessa kyllä tajuan miten se tehdään, mutta jotenkin en saa niitä näyttämään hyvältä" 


"Myös vaapun uinti ja rungon muoto on ollut nyt viime aikoina paljon mielessä. esim ajattelin noissa kahdessa "väärinpäin" olevassa "sirkoissa"  tehdä rungosta sellaisen, että se pyrkii kaatumaan korkean painopisteen takia ja myös langoitin ne silleen, että ne pelaa myös yksikoukkuisina versioina järvilohi mestoilla. Kun kävin niitä uittelemassa, niin hiukan epäillytti saako niitä edes uimaan. Positiivinen juttu olikin se,  että toisessa oli aivan mieletön uinti, kylki välkytti niin hienosti ja uintirata oli kun humalaisen hoipertelua. Toisessa olikin hieman valjumpi versio siitä liikkeestä, siihen tuli sellainen kevät ja syys uinti :) johtuen loivemmasta nokkalevyn kulmasta. Kyseiset vaaput annan joulu lahjoiksi"


Kyrmyselkäiset oli tarkoitus tehdä kuha vaapuiksi ja osin myös hauelle.

"Tosin ne on vaan 12 senttisiä ja maalauksetkin meni pikkasen penkin alle. Tarkoitus oli toisesta maalailla hieno kirjolohi väri,  jonka kuvan näin ruotsalaisessa kalastus lehdessä. Siiitä oli kännykässä ihan kuvakin , mutta eipä se ihan sit onnistunut. Selkään kun piti maalata metallinhohto kultaa niin se peittikin sen violetti alueen yläselän alueelta. Joten siinä vaiheessa tuli teipattua runko ja siihen tulikin tuollainen atomi kirjolohi ja mielessä olleet mustat pilkutukset unohdin myös siihen maalata. Ja eipä se ahvenkaan onnistunut vaikka googlesta kuvahaulla katselin ahven mallia. Kämmi tuli siinä vaiheessa kun maalasin keltaisen päälle vihreää ja silloin siitä tuli liian raikeä. Raidoitukset tosin onnistui paremmin" 

FANTASIA VAAPPU, IDEA PREDATORISTA....
"Tuon fantasiavaapun idea tuli elokuvasta Predator, bongasin poimutukset olkapanssarista ja muutenkin siihen tyylisen tein rungosta. Yksi toikkoinen uinti kylläkin siinä oli."


Loppuun  vielä pari kuvaa hienoista Rainen maalauksista/vaapuista:


Suosittelen tutustumaan Rainen blogisivuun, jos et ole aikaisemmin jo tutustunut tekijän sivuihin/tekeleisiin.  Tämmönen juttu tälläkertaa....

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti