Translate

maanantai 17. marraskuuta 2014

Kalavesiltä...

"Kalavesiltä..."

Sitähän kuulee kaikenlaista tuolla vesillä ollessa ja sen takia ajattelin koota tähän joitakin kuultuja asioita. Osan olen kuullut kalavesillä ja  joitakin sitten vähän muualta keskustellen...olen kyllä saanut luvan julkaista näitä kuultuja asioita blogissani. :)

"Kerran kuulin yhden jännän kertomuksen, että joku eestiläinen oli ravistellut kumistajigiä suomalaiselle vaapuntekijälle ja kehunut sen suosiota kalojen keskuudessa. Sellaisia räminäkapseleita, joita voi itse ostaa ja sitten kiinnittää haluamaan uistimeen tai jigiin. Oli ollut tehokas lisä jigissä, mutta ei ainakaan vaapuntekijä löytänyt keskustelun jälkeen samanlaisia kapseleita ollenkaan suomesta...

Erilaisia räminäkapseleita kuin esim. Puukkomatilla(http://puukkomatti.com/). 
Miksipä ei räminä ja jigi olisi yhdessä tappavan tehokas yhdistelmä? Ainahan kaikkea kannattaa kokeilla.  "


"Yksi kova ravustaja kehui omia rapumertojaan parhaimmiksi ravunpyytäjiksi ja kuulema hän ei muiden tekeleitä enää käytäkkään, koska muiden tekemät merrat ja mallit eivät ole pyytäviä. Tämän miehen merrat aika jänniltä näyttävätkin... Kuulema paras rapumerta on sellainen kolmion mallinen ja molemmissa päissä pitää olla aukot. Paras rapumäärä tullut sillä mallilla. Sellainen kolmionmallinen rapumerta on helppo tehdä vaikkapa samasta materiaalista kuin katiskat ja niitä saa samalla tehtyä useitakin, eikä kalliiksi tule. "

"Kerran yksi mies näytti hänen omia tekeleitään pilkkireissulla, kun kysyin häneltä ohi kävellessäni saaliin tulosta. 3-haarakoukkuihin oli laittanut epoksiliiman ja värijauheiden tilalle (joista syntyy värikoukku) perhosidonnasta tuttuja kuulia. Kuula ilmeisesti pitää hyvää ääntä koukussa tasapainon tai pystärin heiluessa jäänalla.  Messinkinen kuulapää tai isompi conehead sekoittaa ahventen päät. Suositteli tätä konstia joskus kokeilemaan, jos värikoukut ei anna haluttua tulosta"


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti