Translate

tiistai 17. helmikuuta 2015

5 tekstiä arvonnassa

Tähän asti 5 eri kalastajaa on osallistunut arvontaamme/kilpailuun. Kiitoksia kaikille , kun olette osallistuneet ja jaksaneet kirjoittaa meille oudoista jutuista yms. Lisäkiitokset hienoista kuvista!

Kilpailuaika 11.12.2014-11.3.2015 
Palkinnot näkyy videolla ja tämän tekstin alla. 7 onnekasta osallistujaa saa palkinnon, kun on osallistunut tekstillä kilpailuun.
Laita mailitse teksti(kuvan kera) ja yhteystietosi osoitteeseen:
13metrinenhauki(ät)gmail.com ( ät = @  ,vain spammirobottien takia laitettu osoite näin )Kilpailuun voi osallistua myös youtuben kautta: https://www.youtube.com/watch?v=jEknqwlckgY
Tuohon Youtube -videoonki voi kommentoida kirjoituksellaan, jos haluaa sitä kautta osallistua tai laittamalla mulle sitä kautta privaviestiä.  Sitten voin ottaa youtuben kautta yhteyttä voittajaan, jos joku sieltä osallistunut voittaa.


JA NE TÄHÄN ASTI KILPAILUUN/ARVONTAAN LÄHETETYT KIRJOITUKSET:

TeamWapala: " Ite olin kerran merellä vetoistelemassa ja olin pistänyt rapalan jonkun syvännevaapun kiinni sitten emme huomanneet veden korkeuden madaltuvan ja sain saaliinksi komian kynnysmaton! Mistäköhän moinen on merelle tullut? "

Postimies16: Oli vuoden 2013 kesä jolloin opiskelin vielä ravintolakokiksi ja olin työharjoittelussa erässä kahvilassa täällä Raaseporissa.Sunnuntai iltapäivä.. Aurinko paistaa, pilvetön taivas.. Olen aina ollut Hauenkalastaja ja sitä mentiin harrastamaan nyttenkin.. MP reissu siitä tuli, vai tuliko? Jos haluat todella tietää jatkat lukemista.Saavuin uljaalla ratsullani (skootterillani) rantaan ja kaivoin taskustani Marlboron punaisen ja aloin miettimään sotasuunnitelmaa näitä vesiemme viherlohia vastaan samalla sitä mallua poltellen.Hetken kuluttua kamat ovat valmiina ja voin aloittaa kalastuksen.. Pari heittoa minnarilla kaislikkoon "kurkun" toivossa muttei nappaa. 15 minuutin päästä saavun toiselle rannalle joka on tätä toista rantaa ihan vastapäätä. Jossa tämä kahvilan omistaja tykkää uida aina työpäivien jälkeen. Heitän rannalta suoraan ulospäin minnarilla, pari kampea... NYT ON KIINNI!! Vai onko? Tämä kalani ei potki yhtään ja kunnes saan vieheeni hiekkarannalle.. Paljastuu tämä kalani naisten kultaiseksi rannekelloksi!Maanantaina töihin saapuessani näytän kelloa kahvilan omistajalle ja toteaa, että tämä on hänen kellonsa ja kertoi että hän oli käynyt uimassa kyseisellä rannalla perjantaina ja kello oli hänellä uimisen ohella tippunut eikä hän sitä löytänyt tumman veden takia.Hän antoi minulle työsuhteen päätyttyä kolme lounaslippua kahvilaansa joista yhden annoin eräälle vanhalle miehelle joka oli aina kahvilan ikkunalla katsomassa touhua ja tein kuulemma hänet erittäin kiitolliseksi!"


Niemistö -vaaput:

"  Kalasta ei aina tiedä

Edellisenä päivänä oltiin päätetty, että aamusta laitetaan vene vesille. Aamu koitti ja näytti, että ainakin kelistä tuli siedettävä. Pihamaalla vielä trailerin valojen ja liinojen tarkistukset – matka voi alkaa. Sää näytti osittain suosivan, sillä edellisinä päivinä oli tuuli käynyt melko kovasti ja niillä hetkillä kalastus järvellä olisi ollut melko mahdotonta.

Saavun vaimoni kanssa järven rannalle. Tupakka palamaan ja liinojen irroitukset voi alkaa. Jätimme tarkoituksella perämoottorin varastotilaan, sillä olimme päättäneet suunnistaa vain läheiseen ”poukamaan” testailemaan Jenny -vaappuja.

Vene olikin hetkessä vesillä ja airot valmiina räpiköimään kohti poukamaa. Vaimo laittoi melko uunituoreen ”lila” Jennyn samalla vetoon, kun itse airosin venettä eteen päin. Oltiin jo soudeltu jonkin verran rannasta, kunnes vavassa tuntui elämää. Lopetin soutamisen ja vaimo tuumasi, että pieni oli kiinni. Ahven nousi veneeseen saakka, joka oli järven pientä antia. Katsottiin, että edempänä on vielä hieman parempi paikka, joten aivan muutamia vetoja airoilla ja vene lipumaan itsekseen.

Päätin laittaa viehepakistani luottojennyni, joka on jo nyttemmin päässyt eläkkeelle hyväkuntoisena. Viides heitto ja pintakalvosta vietiin vaappua melkein heti kelauksen alettua. Tuumasin itsekseni, että hauki se siellä. Niinhän se oli. Reilu kilon hauki tykästyi veteraanivaappuuni ja pääsikin sitten samalla ruokapöytään.

Vaimo sinnikkäästi luotti ”lilaan” ja jatkoi heittelemistä sillä. Vene ajelehti välillä vähän liiankin rannan tuntumaan, mutta muutamilla vedoilla oltiin taas siellä missä pitikin. Hetken oli hiljaista, kunnes vaimo kertoi taas kalan olevan kiinni. Kala tuli melko rauhallisesti, mutta varmuuden vuoksi otin kuitenkin haavin esiin. Veneen vierestä haavitsin vaimoni saaman hauen, jolta puuttui pyrstö kokonaan. Taisi veden alla käydä suurempi valtataistelu herruudesta tai sitten jokin onnettomuus. Päätimme kuitenkin olla laskematta tätä vahingoittunutta yksilöä takaisin vesistöön.

Hetken siinä puheltiin ja tuumattiinkin, että emme kyllä heti muista että olisimme pyrstötöntä haukea saanut. Kaikki eivät juttua ihan heti uskoneet ja hämmästelivätkin, kun kuvatodisteen näkivät. Tämäkin yksilö nappasi vieheeseen täydessä kelausvauhdissa.

Taisi siinä pari kalaa tulla vielä kaiken tämän jälkeen tasapuolisesti. Olimme reissuun tyytyväisiä, sillä uusia kokemuksia saatiin taskuun mukavasti. Upeita muistoja tallentui taas kerran kännykkäkameroilla. Venettä rantaa kohden ja vaaputintakin vielä uitettiin perässä. Ei enään tulosta, sillä olimme jo siirtyneet poukaman ”huonommalle” puolelle. Kotimatkalla riitti juttua ja minä jo mietin, että kohta pääsen julkaisemaan kuvia myös internetissä." Ja kuvat tekstiin liittyen: Veka: " Minä kerron sellaisen tarinan, että olin tuossa parisen vuotta sitten kalalla hoikanlammella Sotkamossa. Hoikanlammelle istutetaan kirjolohia, joten totta kai se oli kohdekalanamme. Siinä muutama kirjolohi ylös saatiin ja sitten tuli ylös hieman pullukampi yksilö. Mietittiin, että mikä ihme kalalla olisi vatsassa. Vatsasta pullahti iso kuusen käpy! Piti kyllä pitkään miettiä miten ihmeessä se on saanut sen ahdettua suuhunsa ja nielaissut kokonaan mahaansa. Kuitenkin aika pitkä käpy kyseessä! Tässäpä kuvakin mukaan :D "


Tony:  " Joskus 5 vuotta sitten normi rannalta jigii viskoessa kaverin jigii tarttu energiajuoma tölkki.
Koskella omaan jigiin tarttunu 1m katkennu verkko jossa n.50g hauki mätääntyneen.
Kaikken koomisin rapumertaan oli jääny varmasti +1kg rotta se oli aivan järkyttävä :D  "

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti