Translate

torstai 5. helmikuuta 2015

Uistimia ja kauppoja

Olin lukenut Team Savon Saalistajat -blogia  ( http://teamsavonsaalistajat.blogspot.fi/ )ja siellä törmäsin itselleni uuteen vaappuun: "Tunkkionki" -vaappu.

Tunkkionki on vetouisteluporukka Pieksämäeltä ja kiertävät vetouistelukisoissa ympäri Suomea. Porukkaan kuuluu 10 miestä ja vetouistelun lisäksi porukka tekee vaappuja ja painokuvia, joista lisää juttua heidän kotisivuillaan.
http://tunkkionki.com/

Tällä hetkellä ainakin kahta eri kokoa(13 ja 15cm) saa vaapusta ostettua tämän verkkokaupan kautta:
http://www.jahtivaline.fi/

Esim. 15cm malli ui 3,5-4 m syvyydessä ja vaappu on tehty fumasta.
Tunkkionki vaaput on käsintehtyjä huippuvaappuja kalamiehiltä ja niillä saalistat varmasti kaikenlaisia petokaloja.  Alhaalla kuvassa Tunkkionki 15cm.
BLIND SEAGULL

Toinen vaappu oli itselleni myös aivan uusi tuttavuus, johonka sattumalta törmäsin Tuontirengas ja Jahtiväline -kauppojen kotisivuilla. Blind on entuudestaan tuttu merkki, mutta heidän Seagull -vaappu oli ihan uutta minulle. Vaappu kieltämättä näyttää tutulta ja nimikin kuullostaa tutulta suomennettuna. Merimetso -vaapun piirteitähän tästä Seagull -vaapusta löytyy paljonkin. 
Vaappu on suunniteltu etenkin taimenen ja järvilohen uisteluun, mutta ottaa siihen hanakasti myös kuha ja ahvenkin. Miksipä ei haukikin? Satulamallinen uintilevy antaa hakevan uinnin vaapulle ja tämänkaltainen uintihan on monesti se avain hyvään saaliiseen ;) Tämä vaappu ui n. 1,5m syvyydessä ja tehty erikoisseoksesta:PU foamista. Valmistusmateriaalin ansiosta runko ja uintilevy kestää paremmin pohjakosketuksia kuin perinteiset vaaput. 


Verkkokauppoja:

Ajattelin listata muutamia hyviä kauppoja ja valmistajia , joista löytyy kalastusaiheisia tarvikkeita ja uistimia yms. 
Näin talvellahan voi ostella pilkkejä, siimoja ja valmistustarvikkeita taikka suunnitella kesän uusia kuvioita kalastusrintamalla ja täydentää tulevaa kautta uusilla vaapuilla tms. 

- PP-Lures(Kalannahkaiset vaaput ja tasapainopilkit) : http://www.pp-lures.fi/fi/Etusivu.html
- Jigikauppa.com: http://jigikauppa.com/
- Pilkkikauppa.net: http://pilkkikauppa.net/
- Vaapputarvike: http://vaapputarvike.fi/

Ei muuta kuin mukavia shoppailuja ja kireitä siimoja ! ;) 

1 kommentti:

  1. Mielenkiintoisia uutuuksia... Tarvii tutustua paremmin vielä...

    VastaaPoista