Translate

torstai 16. toukokuuta 2013

Vaapuntekijä Mika Vainio, MV-Uistin

Haastattelu tehty mailitse.


Milloin ja miten kinnostuit kalastuksesta ?

" Kalastus sai alkusykäyksen vuonna 1983, kun oli polven korkuinen ja isäni vei Kirkkonummen Humaljärvelle kuhaa uistelemaan. Uistimia ei ollut kovin montaa ja virvelistä ei ollut tietoakaan, mutta sillä ei ollut vaikutusta kalan tuloon. Ensimmäinen kuha kun oli kyydissä, niin harrastus oli löytynyt. "


Kuvassa: " Ihan ensimmäinen vaappu ikinä" 


Mistä sait kipinän tekemään omia uistimia ?

" Ensimmäiset vaappuni tein ala-asteikäisenä klapista vuolemalla ja ensimmäiset lusikkauistimet tein yläasteella. Nykyisessä muodossa vaapunvalmistus innostuksen sai aikaan Gigolo-vaapun isä eli Lindholmin Juha, joka toimitti nuorelle pojalle tuon naaraskaloille suunnitellun kalikan." 
Kuvassa: " Ahven , selvän tuotekehityksen tulos  ;) " 

Valmistatko uistimia vain omaankäyttöön vai myös myyntiin ?

"Aluksi oli tarkoitus tehdä uistimia vain itselle, mutta pikkuhiljaa asiakaskunta laajeni kavereista kavereiden kavereihin. Nykyään pyöritän yritystä nimeltään MV-Uistin. Valmistuksen pääpaino on tasapainouistimissa (MV-Tasuri os. Nestori), mutta toki valmistan vaappujakin. Yleisimmin kysytyt ovat lohi- ja kuhavaaput sekä kevennetyt lusikkauistimet." Mieluisin kalastustapa ja kalastuskokemus ?

" Kyllä se mieluisin kalastus tapahtuu bambuvavalla pintaperhoa heittäen lapin joilla. Erityisen paikan sydämessäni on saanut Nuorttijoki, jossa on tullut käytyä 90-luvun alusta joka vuosi vähintään kerran eli reilu 20 vuotta tullut ajettua saman joen varteen. 
Mieluisin kalastuskokemus on jokainen uusi reissu ja uusi kala, joka kelpuuttaa tuotteeni. "
Kuvassa: " Kepeä " 

Kalastatko vain omanpajan tuotoksilla ?

" Tulee sitä kalastettua muidenkin pajojen tuotteilla, vaikka en enää ostakkaan uusia vieheitä. Oman paikkansa kalustossa ovat kuitenkin saaneet Kuusamo Variant (vanhaatuotantoa ostan vieläkin) sekä Nils Master Invincible.  "
Suurin kala omalla vaapulla ?

" Suurin on vielä tulossa. " 


Esikuvia vaapunteossa ?

" J. Niemivaara ja J. Lindholm "


Kuvassa: " Mv Lohi  "

Haastavin asia uistimien teossa ?

" Valmistaa uistin, joka miellyttää valmistajaa, kalaa ja ennen kaikkea kalastajaa. Kalat eivät kuitenkaan ole se kriittisin tekijä yhtälössä. "


Mitä haluaisit sanoa blogin lukijoille ?

" Kireitä siimoja tulevalle kaudella ja rohkeasti vain kokeilemaan uistimien tekoa. "" MV Satu" 
" MV Tasuri "
Yhteystiedot: 

Mika Vainio/ MV-Uistin
Tikkutie 1
60550 Nurmo
050-3318701/mzvainio@gmail.com

Nettisivut tulossa.

"  Kesän aikana tulossa MV Piipero (45mm), MV Kuha (100mm) sekä MV Taimen (110mm).

Kaudelle 2013-2014 tasurimallisto täydentyy levymallilla, jonka pituus  40mm  ja paino 11,5g ovat samat kuin karvapyrstöllä. " 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti