Translate

maanantai 17. kesäkuuta 2013

Kalastusta ja testausta

Roineella tullu käytyä soutu-uistelemassa ja heittelemässä testaten uistimia. Nyt ajattelin kirjoitella jotain noista hetkistä blogiini.

2.6. 

Teemulta saatua Ruotu Uistin -vaappua tuli vedettyä perässä ja kuha iski kiinni tanakasti herkullisen näköiseen vaappuun. Selkä on "mustikansininen" , mikä näyttää ilman kirkasta valoa mustalta/tummalta .

Kuha tuli kivikkoisen alueen lähistöltä ja päästin kalan takaisin kasvamaan isommaksi. Kiva oli saada, vaikka kokoa ei ollutkaan kauheasti.

 " Temen vaapulla saatu kuha Roineen "Haapaniemi -alueelta" . "
" Kala ja ottipeli... "


Vaapussa on erittäin hyvä ja herkkä uinti, toimii hitaassakin vedossa hyvin.
Uistimen tekijästä ja vaapuista tietoa täältä ( Haastattelua löytyy tekijästä blogistani myös) :
http://tmtouru.nettisivu.org/

Samalla reissulla omaan vaappuun napsahti kala, mutta irtosi...luulisin, että olisi ollut kuha myös tuossa vaapussa kiinni. Tällä kertaa vain jäi kunnon tärpiksi....

8.6. 

Hong Kongista kävin ostamassa Rento spinnerbaitin sinivalkoisella värityksellä, sekä muita uistimia ostin samalla reissulla esim. Rapalan minnowspoonia(aikaisemmat hukkunu reissuilla).
Rento uistimen sai hintaan 5,90e Mielestäni laatu/hinta on kohdillaan!

Hong Kong myymälästä hieman kuvaa, Kangasalan myymälässä kivan kokoisia jättivaappuja Rapalalta:Savusaunarannalla kävin kokeilemassa ruovikkoon heittelyä tällä Rento spinnerbaitilla ja muutaman heiton päästä napsahti kiva ruokakala spinneriin kiinni. Tässä kuvia kalasta:

" Hauki ja 32grammanen Rento spinnerbait "

Tämä yksilö oli ollut luultavasti reviiritaistelussa tai muussa vastaavassa, koska oli haavoja lähellä niskaa jne. :

" Haavat saalissa.." 

Myöhemmin(17.6. ) tämän spinnerbaitin sain lennätettyä Roineen pohjaan, koska kuitusiima oli ilmeisesti rispaantunut hieman perukkeen läheltä kivissä tms. 


9.6.

Omilla vaapuilla(Roine -vaappu) tuli soutu-uisteltua ja sain pari pientä haukea, molemmat iski eri vaappuun. Toisessa oli erittäin epäsäännöllisesti hakevauinti ja tiikerissä tirisevän tiheä uinti, molemmat näytti maistuvan hyvin. Hauet c & r. Vaaput oli alkupääntuotantoa vuodelta 2012.

13.6.

Soutu-uistelua tuulisella kelillä ja kävin tekemässä 2-3km soutulenkin, yks hauki nasahti mun tekemään Roine -vaappuun ja tämä oli sama vaappu, johonka oli aikaisemmin yhdellä reissulla tullut se tärppi , jota epäilen kuhaksi. Nyt hauelle kuitenkin maistui tämä 2-laatuinen tekele, c & r.

" Hauki oli nälkäinen ja pisti hanttiin kivasti kokoisekseen..."" Roine -vaappu hauen kidassa.."

Tämän reissupäivän jälkeen ei ole tullutkaan saalista, vaikka olen käynyt kerran Kaukajärvellä ja  muuten soutu-uistellu ahkerasti vapaa-ajalla, sekä heitelly uistimia Roineella.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti