Translate

maanantai 26. elokuuta 2013

V-loppu , 23.-25.8.2013

23.8.

Kihlatun kanssa lähdin paistelemaan makkaraa saareen ja saaresta käsin hieman heittelin erilaisilla uistimilla, mutta havaintoja kaloista ei tullut. Saaressa oli silti kiva oleskella ja nauttia luonnosta.

Saarihan oli tuttu ja turvallinen Linnunsaari, jossa on kolme eri grillauspaikkaa ja tilaa hyvin yöpyä vaikkapa teltoilla.Illemmalla vielä lähdin uistelemaan ja heittelemään, mutta saalista ei vaan tullut. Muutamia kuvia sain otettua kännykälläni muistoksi nätistä taivaasta.
Tässä pari niistä esille:

" British Seagull ja Roine "


24.8. " Partahaukea ja onnistumista"

Lähdin vastarannalle kauemmaksi kalaan, matkalla uistelin jonkun aikaa painouistimen kera ja testailin Vuoksiviikseä(Fishwhisker) . Vuoksiviiksi on Tmi Laikon kehittämä tuplavetolukko vetouisteluun, sitä on helppo käyttää ja sillä saa vedettyä kahta vaappua samaan aikaan tai painouistinta ja vaappua samassa siimassa. En ole kerennyt kuin pari kertaa kokeilemaan uistelussa, mutta vaikuttaa hyvältä ja kestävältä.

"Veka painouistin ja Merimetso vaappu Vuoksiviiksessä"


En sitten tiedä onko Veka ja Laikon Vuoksitorbedo sama painouistin? Ainakin näyttää samalta yms.
Tmi Laikon kotisivut: http://www.laiko.fi/index.php

Viiksen kokeilun jälkeen lopetin uistelun hetkeksi ja kaasutin kohti uusia kaislikkoja, sekä kivikkoisia kohtia. Niitä alueita ronkin eri pintauistimilla, mutta turhaan. Ketään ei ollut kotona tai kaloja ei kiinnostanut...

" Rapala ja tyypillinen partahauki... "
Ruohikkouistimiakin tuli viskottua ruohikkojen eteen ja suoraan ruohikkoon....siltikään ei tärpin tärppiä.
Silloin päätin lähteä pois vesiltä ja viemään anopin kanssa koiria lenkille.

Lenkkeilyn ja ruokapaussin jälkeen lähdin taas vesille uittamaan vaaputtimia. Klo 13.36 sininen Sepen Tuuri taimen vaappu näytti kyntensä taas toisen kerran ja toi hauen pulikan mukanaan. Hauen laskin takaisin veteen kasvamaan. Kiva oli saada tärppi ,kun uistelin kyseistä vaappua potkurivirrassa Hokki -vavalla. Papaltani perin tuollaisen vanhanliiton vavan.
Sillä on mukava uistella ja kiva väsyttää kalaa kiskomalla suoraan siimasta.
" Ottivaappu ja Hokki -vapa "
Lopetin moottorilla uistelun ja siirryin perinteiseen soutu-uisteluun. Vaihdoin puukalat lusikka uistimiin ja aloin soutaa kohti kivikkoista karia.


Karin edestä sainkin kuvassa olevan tumpin( C&R) isolla lusikalla, jonka joskus 1-2 vuotta sitten hommasin Puukkomatilta(lusikka-aihio). Pelkkä lusikan väri ja toisella puolella oleva sininen hologrammi teippi näytti maistuvan aurinkoisella kelillä, hauki olisi saanut vain olla kookkaampi ;)

Sitten jossain vaiheessa, kun ronkin ranta-aluetta niin ahven päätti maistaa Karhun lusikkaa.
Tämänkin kalan päästin takaisin vapauteen...Yölläkin kävin päristelemässä ja vetämässä vaappua kuhan toivossa, mutta sain mennä takaisin nukkumaan ilman kuhaa tai tärppiä. Kokemus tuokin...vesi oli lämmintä, mutta ilma alkoi olla jo hieman liian vilposta minun makuuni. Tämä kerta jää mahdollisesti minun viimeiseksi yökalastukseksi tälle kaudelle.

Kuva yökalastuksesta, kuu vain valona. Onneksi oli mukana kuitenkin anopilta lainaama otsalamppu, että sain vaihdettua vaappuja ja näin jotenkin hiipparoida takaisin rantaan.


25.8.

Pidin tänä päivänä lepopäivän kalastuksesta. Joskus kannattaa puuhailla jotain muutakin, että taas jaksaa touhuta rakkaan harrastuksen parissa. Perämoottorin potkurin väliin meni jonkun uistelijan siimanjätökset ja joudun nyt tilaan pari osaa Briteistä, että saan taas kuntoon. Potkuri kun ampu kiinnityskohtaa päin. Uus jousi, prikka ja sokka. Sitten luulisin taas potkurin rupeavan pyörimään, onneksi sentään moottori pörisee ja käynnistyy! :D

" Veneilin kihlatun pikkuveljen ja koirien kanssa hyvillä fiiliksillä, kunnes prutkun meno toppasi... "

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti