Translate

maanantai 16. syyskuuta 2013

Ahventa ja haukea

6.9. " Kaivannon kanava kutsuu" 

Vanhempani olivat tulossa käymään meillä, mutta kerkesin käymään kuitenkin kalassa ennen heidän vastaanottamista minun osaltani.  Lähdimme kalakaverin kanssa hänen  veneellä "Kaivannon kanavaa" kohti, josta monet ovat saaneet taimenia, kuhia ja isoja ahvenia. Taimenen hypyn pääsimme näkemään, mutta uistellen emme saaneet jalokalaa tai heittelemälläkään virtauspaikasta. Virtaavassa paikassa kalastaminen maksaa 5e ja saa kalastaa sillä maksulla vuorokauden maksusta. Eipä ollut iso investointi , että pääsee tutustumaan uuteen kalastuspaikkaan...onhan tuonne pitänyt aina mennä, mutta aina vain jäänyt menemättä.

Aurinko paistoi ja oli mukava kalastella, vaikka sainkin vain yhden pienen ahvenen uistellen veneellä kanavan läheisyydestä Roineen puolelta. Sepen Tuuri vaappukin oli isompi kuin kalani ;)  Kokemuksia on mukava saada ja osaapahan miettiä seuraavaa kertaa tuonne paremmin. Täytyy kesällä kokeilla ja toivoa , että tulisi saalistakin silloin paremmin.


Okuman perhosettikin oli mukana, mutta kalastuspaikka ei oikein ollut suotuisa perhostelulle..pitää väistellä ohi meneviä veneitäkin välillä, jotenka virvelisetit oli hyvä valinta ottaa mukaan.
Perhosetin vavan kärki hajosi, kun lähdimme pimeällä pois...onnistuin jotenkin istumaan sen päälle. Kalustetappiota tuli reissulla, mutta ei se fiilistä latistanut.
Tuota vavankärki tapahtumaa aikaisemmin oli jo kerennyt Shimano Zuraca 2500 avokelasetistä hajota vapa, kun uistin oli jäänyt ankkurinnaruun kiinni.  Ei tarvinnut oikein mitään tehdä, että vapa katkesi oudosti vavan liitoskohdasta. Ei ole ikinä hajonnut vapa tuollalailla. Onneksi saan kuitenkin uuden vavan vanhan tilalle. 

Kuvassa tuo Shimanon setti , mistä hajosi vapa(Kuva linkitetty Rovaniemeläisen kaupan kotisivuilta, "Ollin erä ja kalastus"): 

7.9. " 7 kpl haukea ja yksi ahven "

Kyllästyin Roineella pyytämiseen hetkellisesti ja lähdin sitä kalaa oikeasti hakemaan muualta.
Saappaat jalkaan ja mars Lahnajärvelle(Kangasala). Kalastuskaverini paatti sopivasti taas vapaana käyttööni haukien narrausta varten . Viime kerralla Niemistö -vaappu oli toiminut, jotenka käytin sitä taas uistelussa. Tällä kertaa en ottanut sähköperämoottoria mukaan ollenkaan.

Klo 12:40 ja ensimmäinen kala kiinni. Niemistön "helvetin tuli" väriä kannatti uittaa siiman päässä, sillä haukihan sieltä tuli. Päästin kalan takaisin järveen, kuten kaikki muutkin päivänsaaliit.


Klo 12:56 ja niemistöllä taas hauki


Kokeilin omaa vaappua uittaa uistellen ja tulosta syntyi. Kello oli tuolloin 13:56 ja ahven otti 2012 vuoden tiikeriväritykseen. Roine -vaappu näytti maistuvan yllättäen, tuossa järvessä toimii yleensä luomuvärit parhaiten. Muilla värityksillä saa aikalailla vetää/heittää tyhjää. 


Ahvenen jälkeen Niemistön tekeleeseen napsahtaa taas hauki. Ei muuta kun kelatan kala veneeseen haavin kautta. Kala oli veneessä klo 14:03


Hauki tuli yhden pienen kiven läheltä , jossa kuulema aina melkein joku hauki vaanii kaloja ja ainakin tällä kertaa väittämä piti paikkaansa ;)

Otin oman vaappuni pois ja laitoin sen tilalle Rapalan ahvenvärillä varustetun Countdownin.

Klo 14:30 veneessä hauki ja Rapalan ottipeli suussaan tanakasti. Ei meinannut pieni hauki päästää uistimesta irti, kun irroittelin vaappua suusta pois pihdeillä. Kyseisen vaapun olen hommannut huuto.netistä käytettynä, suomalaista tekoa.Vähän isompi hauki tuli myöhemmin samalla vaapulla klo 14:47Kuudes hauki ( Rapalalle kolmas) tuli ylös klo 14:59 , hyvin  luomuväri maistui metsäjärven asukkaille.Seitsemäs ja viimeinen kala nousi TAAS Rapalan Countdown -vaapulla.
Kello oli 15:48 
Nyt oli mukava lähteä kohti kotia, kun oli saanut kerrankin nostella kaloja reippaasti ja tehtyä ennätyksen hauen kalastuksessa määrällisesti yhellä reissulla. Ikinä ei ole tullut näin paljon haukia millään reissulla tähän asti. Lahnajärvi järjesti hyvän näytöksen minulle ja "Niemistön -vaaput " sai taas saaliskuvia sivuilleen esille meikäläiseltä: http://www.anvianet.fi/niemisto/saaliskuvia.html

Rapala ja Niemistö ottivat mittaa toisistaan,mutta tällä kertaa Niemistö hävisi niukasti. Peli päättyi Rapalan hyväksi 4-3. Kaikki kalat tulivat uistellen.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti