Translate

torstai 26. syyskuuta 2013

Ostoksia ja kalastelua

10.9. 

Olin palautellut pulloja ja tölkkejä Kangasalan Prismaan, sekä Valintataloon, niin ostin niillä rahoilla Prismasta Rapalan Shad Rap -vaapun ahvenvärillä. Ahvenväriä on  niukasti pakissani tällä hetkellä ja sen takia sellaisen hommasin lisää testiin.

" Shad Rap 7cm ja taustalla äidilleni tuliaiseksi ostettu presentääri "
11.9. British Seagull osien asentelua

Osat olivat tulleet Johnilta (Saving Old Seagulls: http://www.saving-old-seagulls.co.uk/) ja pääsin niitä asentamaan prutkuuni.

" Sain komian tarran osien mukana, laitoin sen myöhemmin bensatankkiin "
" Uusia osia pussissa... "


" Potkurin uusi jousi, prikka ja sokka asennettuna "
Kun asensin perämoottorin potkuriin jousen, sokan ja prikan , niin alko taas potkuri iloisesti pyörimään! Onneksi joskus asiat ovat pienestä kiinni! Ei ollut kallis remppa. Noiden lisäksi ostin öljytulpan ja "thrust blockin". Kuten kuvastakin ne voi havaita ;) Kaikki osat postikuluineen makso n.27e

Testireissulla kävin pikasesti uistelemassa ja sain pienen hauen karikolta, päästin kalan takaisin vapauteen.
Ottivaappuna taas Rapalan Countdown ahvenvärissä. Hauki tuli klo 17:09
Testireissun
jälkeen lähdettiin katsomaan sirkusta  pikkolankentälle. Oli kivaa, vaikka olisin kaivannut taikurijuttuja yms. enemmän.

Viihdyttävä musiikkiesitys sirkuksessa "

12.9. Tuli käytyä heittelemässä ja uistelemassa kaivannon kanavan lähistöllä, sekä längelmäveden puolella. Ei tullut tällä kertaa edes sitä ahventa, mitä viime kerralla oli tullut tuolta alueelta. Oli pitänyt vasta käydä seuraavan kerran ensi kesänä tuolla, mutta halusin silti käydä uudestaan testaamassa... viimeiseksi kerraksi jää tälle vuodelle. Ei jotenkin vaan enää tähän vuodenaikaan liiku tuolla kaloja, kun ei oikein rannasta kalastajatkaan ole saaneet kaloja.
Kuvia reissusta:
13.9. Haukia mä metsästän ...


Lähdin kalakaverin kanssa Roineelle hänen veneellä taas ja päristeltiin tutuille ahvenpaikoille. Sain yhden pienen ahvenen Mepps -lipalla. En viittinyt ottaa siitä kuvaa, vaan vapautin heti takaisin.

Sen jälkeen liikuttiin lähemmäs haukipaikkaa ja Hi-Lo Jointedia seurasikin hauki, mutta heti minut havaittuaan teki u-käännöksen. Harmi, kun ei ottanut kiinni. Olisi ollut ainakin kilon kokoluokkaa.

Siitä lähdimme vähän uistelemaan, mutta ei tullut mitään...paitsi Karikko 13cm vaappu jäi järven pohjaan.

Haukikaislikot löytyivät vastarannalta ja välillä joitakin kaloja kävi pinnassa. Toivoa oli, että haukiakin olisi pikkukaloja jahtaamassa matalasta, koska syvältä ei kaloja tullut. Ei kauankaan kun Rento -spinnerbaittia heitelessäni sain haukitärpin, sen jälkeen sama hauki hyökkäsin uudestaan ja senkin jälkeen uudestaan, mutta ei vain jäänyt kiinni. Tämä spinnerbaitti oli sitä isompaa kokoa ja oli vain yhdellä koukulla varustettu, sekä pitkällä jigillä. Hauki ei vain ottanut kunnolla kiinni, vaan kiusotteli. Kuitenkin näitä tapahtumia oli kiva seurata , kun hauki oli niin lähellä venettä aina ottaessa uistimeen kiinni. Hitusen ylemmäs olisi ottanut, niin olisin saanut hauen koukutettua.


Kalakaverini sai kohta kunnon tärpin Bluefoxin Lucius -lusikkaan ja kala karkas, mutta seuraavalla heitolla kala iski uudestaan ja jäi kiinni. Väsyttelyssä siima leikkasi lumpeita ja heiniä, kun kala lähti täysillä spurttailemaan. Tälläiset vähä isommat hauet ovat kivoja , kun siinä on sitä meininkiä ja jännitystä.
Sain kalan haaviin ja olimme onnellisia, kun kala oli veneen pohjalla. Nyt sai kaveri testata sitä sinappihauki reseptiä, mistä oli kertonut.

Tuon kalan lisäksi muistaakseni vielä kalakaveri sai pari pientä haukea, mutta vapautti. Meikäläisellä kävi vähä huonompi tuuri ja hauet jäivät saamatta. Sellaista se on joskus tässä harrastuksessa.
3 kommenttia:

 1. Onko moottori muuten ollu hyvä ja pelannu moitteetta? Näin yhden veneen perässä äskettäin archimedes prutkun ja se näytti melkein samanlaiselta kuin sun kone. asiasta toiseen Porvoossahan on muuten perämoottori museo, siellä vois olla näitä saman aikakauden koneita ja hyvällä tuurilla sillä miehellä vois olla varaosia,

  VastaaPoista
 2. Ohan se toiminu hyvin. :) Tyytyväinen oon kyl ollu! Se on ollu sit antiikkinen Archimedes, siinä on vähä samankaltasta meininkiä kieltämättä. Empäs ole tiennyt tuosta museosta, kiitos vinkistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rompetoreilta vois kans hyvällä tuurilla löytää jotain osia yms.

   Poista