Translate

sunnuntai 30. maaliskuuta 2014

Metsästys ja kalastus -lehti

Haluan esitellä blogissani ensimmäistä kertaa kunnolla  kalastusaiheisen lehden ja  sen kunnian saa Metsästys ja kalastus -lehti.


Ensimmäinen numero ilmestyi jo vuonna 1911 ja se oli lehden "koenumero"(numero 0).



























Kuvassa ensimmäinen numero vuodelta 1911.
Kuvan lähde:  http://www.metsastysmuseo.fi/kokoelmat/kokoelmaloydot/kokoelmaloydot_2014/metsakala/metsakala_nro0.jpg

Tulevista numeroista todettiin kansilehdessä seuraavasti:
"Metsästys ja Kalastus ilmestyy 1912 kerran kuukaudessa (12 vihkoa). Kukin vihko sisältää 2–3 painoarkkia osaksi kuvitettua tekstiä. Paitsi metsästyksestä ja kalastuksesta varsinaisesti, sisältää lehti kirjoituksia tilapäisesti muistakin ulkoilmaurheiluista."


Lehdessä on hyviä juttuja metsästyksestä ja kalastuksesta, lehden teemat kulkevat tulevien kalastus ja metsästys kausien mukaan. 
Haukien 10 -kerho ja Erätarinat -liite ovat olleet minulle kiinnostavaa luettavaa ja mielestäni testit, sekä erätarinat ovat olleet aina tämän lehden parhainta antia. 
Hyviä ajankohtaisia asioita ja testejä on ollut joka numerossa , eikä minua ole tuo metsästys sisältökään koskaan haitannut. Hyvähän se on , että lehti käsittelee molempia aiheita...siitähän se nimikin tulee ;) 






























Kuvassa M&K -lehden numero 11/2013, 
meikäläisen skannaama blogia varten.

Käsittelyyn otin sattumanvaraisesti yhden numeron kyseistä lehteä. 
Numero 11/2013 käsittelee hyvin hauenkalastusta ja uistimia. 

Itseäni kiinnosti paljon lehdessä ollut jerkki artikkeli, jossa oli testattu erilaisia häntyreitä hauelle. Jerkin perässä on iso jigi, joka antaa eloa uistimelle. Sisävesillä kalastavat haukimiehetkin kannattaa tähän tutustua, koska varmasti lisää kalantuloa tämä jigimallinen jerkki, kun taas ihan normaali hännätön malli. Artikkelissa oli myös hyvä resepti, jolla pystyy itse tekemään kotona jerkistä tämmöisen hännällisen version helposti.  
Toisena eniten tässä numerossa minua kiinnosti Suomen uistin -pajasta tehty laaja juttu.  Lgh -uistin on kuuluisa vaappu ja sen lisäksi pajassa tehdään muitakin klassikkoja: Turus-ukko, Karikko, E.V. Trutta ja Jan -uistimia/vaappuja. 
Mukavat esittelyt ja tarinat liittyen uistimiin ovat maukasta luettavaa, koska internetistä en ole näin hyvin tietoa saanut kaikista alkuperäisistä tekijöistä ja uistimien historiasta. Mielenkiintoista luettavaa ja mukavaa, että yritys haluaa ylläpitää suomalaista käsityötä ja laatu-uistimia, että kalastajat saavat näitä klassikko uistimia jatkossakin käyttöönsä. 



Kuvassa alhaalla minun ottama kuva lehdestä ja kuva liittyy Suomen Uistimen -juttuun.










































Ei kommentteja:

Lähetä kommentti