Translate

sunnuntai 27. huhtikuuta 2014

Avovesikausi 2014

Ihmeellisen aikasessa lähtivät jäät pois monista järvistä tänä vuonna, yleensä  vasta vapun aikoihin jäät lähteneet täälläpäin...vuodet ovat erilaisia ja hyvä niin! =)

Kauden korkkausPääsin korkkaamaan avovesikauden 21.4., ensin laiturilla säätelin uinteja omiin vaappuihin ja joihinkin muihinkin esim. yhteen Hurus -vaappuun sain epäsäännöllisen uinnin aikaseksi. Synttäriksi, kun sain sen vaappujen viritysoppaan, niin heti tuli hyödynnettyä uutta tietoa.
Päivemmällä lähdin kalakaverin kaa uistelemaan ja heittelemään Roineelle. Katsottiin kaverin katiskat kans samalla reissulla.  Kaloja oli mukavasti katiskoissa , vaikka olikin paljon pientä ahventa ja lahnaa.
Pientä kalaa oli kutemassa, mutta eivät ottaneet kiinni. Silti oli kiva nähdä pieniä haukia kutuhommissa.


22.4. 
Lahnajärvellä kävin uistelemassa ja virvelöimässä, mutta kalan kalaa ei näkynyt...eivät olleet aloittaneet kutemista tai olivat lopettaneet. Videollakin sanoin, että ovat isot kuteneet...mutta ilmeisesti Roineella  isot hauet eivät ole vielä kutua aloittanu...yks verkkomies sanoi, että pienet aloittaneet ja isot aloittaa niiden jälkeen perästäpäin myöhemmin.
Elikkä saattaa olla vielä pitkäaika, että kalaa alkaa nousemaan...mene ja tiedä.


27.4. 

Heittelin rannalta käsin vaappuja ja lusikoita, pohjakosketuksia muttei kontaktia kaloihin.
Laiturilla ihailin ja uitin uusia ostoksiani torilta, Ottiviehe -vaappuja. Kyllä niissä on vaan nätit uinnit ja värit!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti