Translate

keskiviikko 18. maaliskuuta 2015

Abu Killer

Tästä alkaa yhden hienon vaapun tarina ja varmasti tuo muistoja yhdelle, jos toisellekkin vanhemmalle kalastajalle. Killer on ollut yksi vaappu Hi-Lon ohella, mikä on melkein löytynyt jokaisen kalastajan pakista yhdessä vaiheessa...eikä ihme, olihan se suosittu ja kalastava malli!

Nykyään Abun Killer -vaaput ovat keräilijöiden keskuudessa kysyttyjä ja etenkin vaapun ensimmäinen malli on se halutuin. Keräilyn lisäksi vaappuja ostetaan jopa käyttöä varten.

Rapalan ja Rapalan kaltaiset vaaput olivat kysyttyjä suomessa kuin ulkomaallakin ja kovin kauaa ei kestänytkään, että Abullakin oli oma Rapalan kaltainen vaappu valikoimassaan.
Vuonna 1959 Abu Killer ilmestyi ja sitä oli saatavilla jopa kymmenessä eri värissä.
Samalla sivulla oli myös suosittu Päijänne -vaappu, jota valmistettiin suomessa ja hyvin samankaltainen muodoltaan kuin Rapalan vaaput.Abu Killer -vaapun mainoksissa alkoi olemaan kuvia isoista kaloista, joita sillä oltiin saatu. Siitä esimerkkinä vuoden 1962 mainos.1967 tai 1968 Abu Killer -vaapun ulkomuoto muuttui erilaiseksi,Rebel vaapun runko. Vaappu oli entistä muovisemman näköinen , ainakin omasta mielestäni. Vaapun sanottiin kestävän  isommankin hauen hampaat paremmin kuin esikuvansa. 1981 Abun tekeleitä tehdään Kaukoidässä ja Killer saa hienoja luonnollisia värejä ylleen, sekä "mylar tape" kuosin. Alla kuva kataloogista vuodelta 1982.
1983 vuonna Abun luettelossa esitellään Killer Jointed -malli. 

50 -luvulta lähtien 80 -luvun loppupuolelle Killer -vaaput tehtiin aina muovista, mutta balsasta tehtyä mallia esiteltiin vuonna 1988. Värejäkin oli nyt enemmän tarjolla kalastajien iloksi! Killer shad malli oli ilmestynyt perusmallin lisäksi ja sekin tehtiin balsasta. 
Käytin tiedonlähteenä tätä sivustoa:

Tähän loppui tällä kertaa Killer:in tarina, mutta koskaan ei tiedä vaikka tulisi jatkoa...etenkin, jos tuolle kyseiselle RealsReels.com sivulle tulee lisää tietoa Abun Killer historiasta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti