Translate

keskiviikko 29. heinäkuuta 2015

Haastattelu , Jussi Tuohimaa

Haastettelu tehtiin mailitse ja jäi mystisesti mailiini PITKÄKSI aikaan muhimaan, kunnes aloin setvimään blogini tulvivaa sähköpostilaatikkoa. Latailin tekstit ja kuvat äkkiä talteen.
Tässä se on vihdoinkin esillä, pahoittelen viivästystä!
 Parempi myöhään kuin ei milloinkaan ;)


Jussi Tuohimaa, kolmekymmentä vuotta vanha mies Varkaudesta.Kuvassa Jussi ja 6 kg hauki pilkkimällä


Ensimmäiset muistot kalastuksesta ja mitenkä hurahdit kunnolla kalastuksen maailmaan?

Ensimmäiset muistot kalastuksesta ajoittuu ala-aste ikään kun kävimme isän kanssa mökillä (lammen rannalla) vetämässä uistinta, saaden haukia.

Teetkö itse pilkkivälineitä tai uistimia?

Itse en valmista kalastus välineitä. Ehkä sit kun elämässä kiireet hellittää ja lapset on jo isompia niin pilkkien teko kiinnostais. Aikaa kuitenkin moinen näpertely vie.

Mikä talvikalastuksessa viehättää eniten?

Talvikalastuksessa viehättää etenkin luonnossa oleminen ja rauhallisuus vastapainona nykyajan menolle. Tietenkin sit sen mahdollisen ison ahvenen piteleminen siiman päässä ;)Yli kilonen ahven kuvassa


Entä kesäkalastus ja pilkitkö kesällä veneestä tms.?

Kesäkalastukseni on vähäisempää verrattuna talven pilkintään. Kesällä tulee jigattua ahventa ja kuhaa ja välillä vedettyä uistinta kuhien toivossa.

Muistatko ensimmäisen tai ensimmäiset uistimet ja miltä nykyään kalastuspakin/rasioiden sisältö näyttää?Eli mitä pilkkejä tai uistimia nykyään käytät ja käytätkö
vielä samoja joita kalastuksen "alkuhuumassa"/alkuvaiheessa käytit?

Isän ensimmäisen uistimen muistan jolla vedettiin lähes aina haukea mökillä. Se oli kaks osainen oranssi rapala ja heittelyyn oranssi mepsin lippa. Nykyisin käytän kesällä lähes aina heittelyyn jigejä ja uisteluun jotain tunnettuja kuha pelejä. Talvi pilkinnässä ongin yleensä sekapilkeillä. Kuitenkin pääpainona tasuria käytän. Alkukaudesta lähes aina tasuria ja sit kevättä kohti morria tasurin kanssa ja pieniä karvapyrstötasuria.

Ottivieheet/pilkit?

Ottivieheistä talvella käytän tasureissa luonnon värejä ilman värikoukkuja. Sillin 8.1 värissä muikku on toiminu jo kolmen +1kg affenen kohdalla. Sit suurin volsumorri värissä oranssi pohja mustilla hile täplillä ja pien papukaija värissä oleva morri. Jigejä vois ottaa kokeiluun ens talvelle.


Onko lempiväritystä uistimissa ja miksi?

Uistimien puolella en ole huomannu erityistä merkitystä väritysten kohdalla, ehkä kuhalle vakio väri itellä lapinkulta ja siniset. Jigit sit luonnonkalan värisiä.

Paras kalastusmuisto?

Paras kalastus muisto ehkä sattui omilta kalavesiltä reilut 100km etelään päin. Lähdin yhden kovan tasuri ukon mukaan hänen onkivesilleen olikohan kolmisen vuotta sit. Reilun tunnin onkimisen jälkeen mulla oli kaks yli kilon affenta ylhäällä. En ollu aikasemmin edes nähny kilosta ahventa luonnossa. Olo oli hieman epätodellinen.
Toinen ikimuistoinen retki sattui pienelle lammelle, josta sain vajaan puolen tunnin väännön jälkeen kuuden kilon hauen mormuskalla metrin vedestä.


Suurimmat kalat?

Suurin kala on just toi mormuskalla saatu kuuden kilon sirkkelileuka. Isoja ahvenia on tullut vain talvella kohdalleni. Isoin tällä hetkellä 1148g.
Kesällä uistimella vajaa nelosen kuha ja kolmosen järvilohi raksilla.

Tykkäätkö kalastaa isoilla järvillä mielummin vai metsälammilla?

Tykkään kalastaa sekä suurilla järvillä että pienillä lammilla. Tavoitteeni onkin tuleville vuosille saada talviongella yli kilon ahven lammesta. Kun täällä Savossa ainakin noita lampia löytyy pilvin pimein.

Mitä haluaisit sanoa blogin lukijoille?

Blogin lukijoille toivottelen antoisia ja rentoja kalastus retkiä ainutlaatuisen harrastuksen parissa.1 kommentti:

  1. Voi että..kyllä tuollainen 6kg hauki pikkulammesta on jo lottovoitto,hieno ylläri!Mutta kun ahven painaa kilon..niin ei saalis häpeä tuolle hauellekaan😊

    VastaaPoista