Translate

maanantai 13. heinäkuuta 2015

Kuhan karkuutus

Viime vuonna heinäkuun aikana nousi kivasti kuhia, mutta tänä vuonna on ollut heikkoa Roineella(Kangasala).On ollut sen verran viileää, että ei ole kuha noussut alueelle jossa kalastelen. Haapaniemen alueella kalastelen ja siellä vedensyvyys on about 3-12m ja kärjessä on enemmänkin syvyyttä.  Yleensä vedän vaappuja siinä 3-7 m alueella.

Eka havainto tänä vuonna kuhasta tuli, kun uistelin vaapuilla ja siiman päässä oli viime vuoden hitiksi osottautunut Jessen 8cm vaappu ja vaapun väri oli 8 värikartastosta. Alhaalla olevan värikartan lähde on:  http://www.pelimiespalokka.com/kuvat/vaaput/varikartta/jesse8varit.jpg

Valitettavasti kuha oli tarttunut huonosti ja tyhmänä yritin ottaa kalaa ilman haavia siimasta ja perukkeesta nostaen, mutta kala rimpuili ja pääsi irti veneen vieressä.
Toisaatalta hyvä näin, olisin ehkä sen saattanut vapauttaa muutenkin...
Kuvaa ei tullut kalasta kuin videon "screenshotista".
Alhaalla kuva meikäläisen ekasta kuhahavainnosta tältä vuodelta:
Koko videonpätkän ( 29s. ) voi katsella täältä , jos kiinnostaa:Tämä oli vasta eka kerta , kun karkuutin kuhan nolosti ja kaikesta oppii, eikö vain ;)
Viime vuonna monet kuhat oli heikosti kiinni ja monesti vielä yhdestä koukun väkäsestä, ilman haavia nekin olisivat päässeet takaisin ahdin valtakuntaan...nyt käytän joka kerta sitä haavia!
2 kommenttia:

  1. K-kaupassa oli myynnissä jotain kiinalais vaappuja. Lyön pääni pantiksi että olivat Jesse vaapun kopioita! Merkkiä en muista mikä oli mutta pitää katsoa jos tulee vielä käytyä siellä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olis mielenkiintoista kyllä tietää, että mikä se semmonen kopiovaappu on?

      Poista