Translate

keskiviikko 31. heinäkuuta 2013

Kuhaa uistellen

14.7.

Lähdin hyvin mielin uistelemaan lämpimällä kelillä peräprutkuni kanssa ja huomasin rannalta lähtevän tutun kalastajankin, joka oli saanut 2kg:n kuhan hiljattain. Olipa taas menossa varmasti kuhaa saalistamaan. Itse vain tähän mennessä olin saanut pientä alamittasta kuhaa.
En ollu miettinyt, että varmasti tulee kalaa tällä reissulla, vaan olin lähteny lähinnä rentoutumaan perämoottorin kera ihmettelemään luonnon kauneutta. Siinä sivussa vedin vaappua perässä ja tutun kalastajan veneen jälkiä seurailin , ihmeen kummassa 10-15 minuuttia kerkesin uistella, kunnes ensimmäinen ja isoin  kuha nasahti kiinni . Karikko oli komeasti kuhan suussa kiinni ja sain nätisti haavittua kalan veneeseen, olin erittäin onnellinen. MITTA kala veneessä ja vieläpä kuha!  Kuhalla oli painoa 1, 2 kg ja pituutta 51cm.

Tähän asti Roine oli ollut säästelly mittakuhia meikäläisen kohdalla....onneksi ahti suosi tuona päivänä minua.
Myöhemmin iltapäivällä sain toisen kuhan uistelemalla ja Sepen Tuurin kuha vaapulla(otti vaapun todella syvälle suuhun). Pitkät ja kapeat vaaput olivat tuona päivänä kuhien mieleen.  Toisella kuhalla oli pituutta 45cm . Painoa en kerinnyt punnita, mutta luultavasti jotain 800-900g kieppeillä.

Molemmat kuhat tuli saaren lähettyviltä, toinen vain enemmän selän puolelta ja ensimmäinen ihan saaren takaa. Linnunsaarihan se saari oli...

Tässä kuvat kuhista:

" Tuurilla mentiin ja Sepen Tuurilla saatiin "

" Sininen on perinteinen, mutta varma väri petokaloille "

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti