Translate

keskiviikko 12. helmikuuta 2014

Hauestaja Rami, Koukkuk Turku :RajuVirppa, PikkuVirppa ja RajuRosvo.

Yksityisviesteillä foorumilla ja mailitse hoidimme haastattelun. Hetki meni, että kursin tekstin tänne kasaan ja tuli  sellainen hyvä hetki heittää haastattelua blogiin luettavaksi.

Kuvassa olevat kelat ja vavat aika järjestyksessä ekasta umpparista nykyiseen settiin. Keväällä tulossa lisäksi 2 kpl. Abu Ambassadeur Predator 5600 C.  1. Abumatic 110 / Abu 40 5 1/2´; 2.Abu 444A / Abu Suecia 321 Zoom 2-15g; 3. Daiva GS 2050 / Daiva G 3210 7´ 10-30g: 4. Abu Ambassadeur 6000 / Abu Boron ABC 90-2M 9´ 15-40g; 5. 2kpl, Abu Ambassadeur 6500 C4 / DD Jerk Mate Special 180 60-100g, sekä:  DD Jerk Mate Special 210 50-90g.Milloin ja miten kiinnostuit kalastuksesta?

 " Varmaankin onkinut isän kanssa jo aivan pienenä telttaretkillä. Välillä käytiin myös vetämässä haukea ja sain pitää isän virveliä.
Virvelöintiin paneuduin kun sain ekan oman virvelin 6 vuotiaana(kuvassa 1.). 
Muutama vuosi myöhemmin siirryin käyttämään isän virveliä (kuvassa 2.).

Pitkään ei isän virveli riittänyt, vaan oli saatava oma haspelisetti (kuvassa 3.).


Sitten tuli mopot, mallastuoteet ja muutaman vuoden tauko kalastuksen aktiivisuudessa, toki mökillä silloin tällöin haukea heitettiin.

Aikuisiällä aloin taas aktivoitua, kun äidin uusi mies Mikkelistä (kova vetouistelija ja Tenon kävijä) innosti minua mukaan kalalle ja tutustutti perhon sidontaan. Sidonta kiinnosti, mutta perhokalastus ei. Kalusto kuitenkin taas uusittiin sopivaksi suurhauen kalastukseen sopivaksi (kuvassa 4.)

Taas oli varmaankin 10 vuotta taukoa aktiivisuudessa. Harrastettiin yhtä ja toista, kunnes tuli hankittua eka Buster Jerk C130 (Nemo). Hetimiten myös uusi vapa, uusi kela (kuvassa 5.), vapa, jerkki, jerkkejä ja Abun virveliperho !!? "

Kuvassa Ramin tekemiä haukiperhoja, varsinainen "Rosvo kopla" :P

Rami kalastaa mielellään sulan veden aikana ja heittokalastus on lähellä sydäntä, sekä hauen kalastus. 
Perhojen lisäksi hän tekee, myös perukkeet haukien narraukseen, enkä puhu nyt mistään näytteijöiden peruukeista tms. ;)

Millainen peruke soveltuu parhaiten "RajuRosvolle"* ?

" Tässä hieman vinkkiä tekemiseen.

Ari Salon suuri - Iso vaappulukko(voi tilata täältä: http://www.kalamies.com/kalastus-keskustelut/yritykset-ja-yhteisot-ilmoittavat/helppokayttoisimmat-viehelukot-infoplajays-uudesta-tasurista-5358 ) , langan halkaisija 0.9mm. 

Joka liitetään 8-solmulla Pafex Fortress Perdator vaijeriin ( http://kalastus.hongkong.fi/fi/tarvikkeet/pientarvikkeet/fortress-predator-5m-perukesiima/p/16965/ ).

Mitataan vaijeria n.+45cm, joka laitetaan kaksinkerroin ja siihen  tupla umpisolmu (kirurginsilmukka) niin, että jää lenkki. 

Lopuksi vasta vaijeri poikki niin ei jää hukkapaloja.
Siiman päähän myös lenkki. Ja sitten vaan pujottamaan peruketta.

Mitä ohuempaa vaieria voi käyttää sitä eloisampaa on Perhon uinti.

*Tätä peruke mallia voi käyttää myös perinteisessä haukiperhossa. Kuitusiiman tilalle laitetaan noin 80-100cm pätkä 0,50mm monoa. Vaieriperukkeen ja perhosiiman väliin käyttäen samaista lenkkiliitosta. "Annetaan Ramin kertoa ominsanoin hänen uistimien teon historiaa:

90 - luvulla tuli viriteltyä joitain suuria suurhaukivaappuja. En vaan innostunut vetouistelusta. Perhokalastus ja perhot (aidot),  sekä niiden valmistus alkoi muutamia vuosia sitten. Tuli tehtyä kaikenlaisia viritelmiä, joita pystyi heittämään normivirvelillä. Kokeiluja tuli tehtyä: rautalankarungolle, koukulle, tuplakoukuille, kolmihaaralle, putkelle, bombetelle ja suspin rungolle, sekä perho,  mikä kiinnitettiin tapsilla jerkin perään.
Tuolloin oli tarve isoille ja painaville perhoille, joissa on suuri profiili ja joita pystyi heittämään helposti jerkkivälineillä. Niin syntyi (http://www.kalamies.com/kalastus-keskustelut/kalamies-myy/m-rajuavirppaperhoa-tiedot-ja-linkit-paivitetty-58013) RajuVirppa 50g 26cm ja pikkuveli: PikkuVirppa 30g/18-20cm.  Molemmat mallit on sidottu putkelle, jossa on runkolanka.
Alussa tuplakoukkuinen Jatkoperho oli jatkuvasti mukana testiuitoissa, mutta jäi pahasti painavan RajuVirpan varjoon, pienemmän painonsa ansiosta.Kuvassa RajuVirppa, alin PikkuVirppa.


Keväällä 2013 mukana kulkikin jo vapa jolla pystyi helposti heittämään spinnereitä ja jatkoja eli RajuRosvoja (http://www.kalamies.com/kalastus-keskustelut/kalamies-myy/m-rajurosvo-virvelilla-heitettava-haukiperho-video-61918).
Ennen kutua heitin RajuVirppaa, myöhemmin keväällä kovimpaan syöntipiikkiin RajuRosvo keräsi reilusti tapahtumia ja veneessäni kolkuteltiin useita kertoja metrin rajaa valmisteillani. Kävipä veneen vieressä Rosvoa maistamassa myös todella iso hauki ehkä jopa +15kg.
Kevään ja kesän 2013 aikana alkoikin tulla tiedusteluja tästä ihme Rosvo vieheestä ja kysyntä jatkuu... 

Ekassa kuvassa RajuRosvo  väreillä : "Härö" ja "Pumu". Toisessa kuvassa RajuRosvo väreillä: "Hittiväri" ja "Deep Purple".


 Tilauksesta teen myös perhovavalla heitettäviä haukiperhoja , sekä:  lusikoihin, vaappuihin, jerkkeihin ym. sopivia sulka/fläsä koukkuja.
Tilaukset voi tehdä palstoilta Koukkuk:lta tai suoraan spostilla: rajuperho(ÄT)gmail(piste)com


Ylempänä Ramin tekemiä  haukiperhoja ja alemmissa kuvassa sulkakoukkujaVideo, RajuRosvo Pike Fly. 
RajuRosvo on: 45g/28cm, helposti normi virvelillä heitettävä haukiperho.
Rosvot ovat eloisia ja hitaasti uppoavia. Perhon saa uimaan sivulta sivulle kuin jerkin. Voi käytää myös pyrstöpalaa, josta leikattu 1/3 pois pituudesta.Mikä tekee uistimesta hyvän/ottivieheen?

" Uinti, koko ja väri.
Laaja käytettävyys, lämpimässä /kylmässä ja matalassa/syvässä vedessä. Muunneltavuus on plussaa.

Vieheen pitää miellyttää myös omaa silmää, muuten viehe ei eksy siiman päähän. " 

Vinkkejä ison hauen kalastukseen?

"Hitaasti, pysäytellen... Lyhyemmin en osaa sanoa :)
Suurhauki syö kaiken,  jonka saa HELPOSTI kiinni!
Värejä kannataa , myös miettiä vaikkapa kuvankäsittelyohjelmalla.

Vaikkapa näin: Vähentämällä -50% valotusta, ja värikylläisyyttä ja lopuksi lisäämällä kontrastia +50%.
Kuvat: kalastajan ja kalan silmin.
Ramin mieluisammat värit näkyy ylhäällä olevissa Buster -jerkeissä, kun kysyin lempivärejä uistimissa. 
" Perhoissa suosittelen aloittamaan kirkkailla väreillä ja kun luotto vieheeseen löytyy, niin voi siirtyä luomumpiin väreihin. Kannattaa varautua rajuihin tärppeihin. "

Rami suosittelee KMC(kalamies.com) ja KS.com(kalasaalis.com) -foorumeja.
Itsekkin suosittelen niitä lämmöllä, koska molemmilta foorumeilta löytää kaikenikäistä kalastajaa ja voi löytää jopa kalastuskavereita. Mikä parasta, aina voi löytää jotain uutta niksiä kalastustapoihin yms. 
Onko jotain mieleen jäänyttä reissua/tarinaa kerrottavaksi?

"Elämäni eka hauki illan viimeisellä heitolla. Kuvan umpparilla ja sinisellä 18g krokolla(Bete).

Ikää taisi olla silloin 6 vuotta ja kalalla painoa n.1,5kg. Tuosta samasta paikasta olemme saaneet myöhemmin hyvin kalaa. Esim. 2. kymppihaukeni ja kaksi keulamiestäni ovat myös,  saaneet omat ennätyksensä tuosta samasta "kaislasta".  "

Terveiset lukijoille
"Kireitä siimoja.
Rennosti Rosvolla...;)
 -Koukkuk "


Lisää kalajuttuja, kuvia ja tarinoita löytyy RaJu rapsalinkin(Haukireissut Team RaJu) kautta:

http://www.kalamies.com/kalastus-keskustelut/kalastus-ja-reissuraportit/haukireissut-team-raju-48433
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti