Translate

tiistai 4. helmikuuta 2014

Uistimia testaukseen ja kooste

Teetkö itse uistimia/vaappuja ja haluaisit saada arvioita tekeleistäsi tai haastattelua sinusta ja tekeleistäsi ? 


Kuvassa minun tekemä takinkääntäjä vaappu.

Haastattelu pyynnöt ja vaapun lähetykseen liittyvät asiat:
Ota yhteyttä mailitse ja sovitaan tarkemmin yms.:
13metrinenhauki ( ät ) gmail.com

Viime vuonna blogiin tuli seuraavilta tekijöiltä uistimia testaukseen:
MV-Uistin, RJN -Vaappu, Ruotu Uistin, Niemistö -vaaput , Rento Trading , Supernova -verkkokauppa ja Onkimaton Uistin.
Jokaisesta uistimen tekijästä oli haastattelukin tehty blogiin. 

Koostetta viime vuonna testatuista:

Viime vuoden paras kuhavaappu:

Ehdottomasti paras kuvavaappu oli blogiin lähetetty RJN-Vaappu tekijältä "kiemura" -mallinen vaappu. Sillä sain uistellen ison ahvenen ja kesän toiseksi isoimman kuhan:
Kuhalla pituutta 47 cm ja painoa 1,10 kg
Kiemurassa on hieman hakeva ja voimakas uinti. Hyvä säätää ja kestävä lakkaus.

Niemistö -vaaput, Mini-N -vaapulla sain 4kpl pientä haukea ja yksi iso hauki oli kiinni, mutta pääsi irti pienistä 3-haarakoukuista. Erittäin helppo säädettävä vaappu, jossa mukavan laiska uinti perussäädöllä. Toimiva uistin "Helvetin tuli" värillä tummaan vesistöön. Tätä vaappua tarjaisin kirjolohelle, jos lähtisin koskelle.

MV-Uistimen lohi vaappu omaa voimakkaan/vikkelän uinnin, pituutta tuolla on 67mm. Herkkänä vaappuna lähtee uimaan välittömästi. Viime vuoden jouluna säädin vaappuun rauhallisemman uinnin, koska oli sen verran raju viipotus...että voisi toimia omalla vesistöllä paremmin modattuna. Vuolin uistinlappua sopivasti.
Lohelle perussäädöllä voisi olla tappavakin kalikka.
Ikävä kyllä vaapulla en saanut viime kaudella tärpin tärppiä, enkä hienolla kevennetyllä lusikallakaan, jossa on minun nimimerkkikin ja meikäläisen väriehdoitus Hurus-vaapun tehokkaasta värityksestä
Kevennettyä on hyvä heittää ja se lentää kauas, sekä vajoaa kivasti. Uskoisin, että tällä vielä saisi napattua taimenen tai hauen jostain.
MV-Tasuri ,pituutta tällä kaverilla on 40mm ja omistaa karvatupsun. Saatavina myös uintilevyllisenäkin.
Tällä tasurilla voi kalastella syvälläkin, koska sen verran hyvän tuntuman saa siihen syvälläkin omalla kokemuksella. Etenkin pienen hyrräkelan kanssa tätä on mukava uittaa. Hyvin laajasti uiva tasuri, tehokas!

Valitettavasti tuon isompaa ahventa en ole vielä tuolla tasurilla saanut.  Papukaija väritys sopii pilviselle kelille.

Ruotu Uistin lähetti minulle hienon foliovaapun, joka on valmistettu lohenuisteluun. Kuhat olivat kiinnostuneita vaapusta ja yhden sain veneeseen asti. Muut jäivät vain isoiksi tärpeiksi. Tosi herkästi lähtee uinti käyntiin ja hakuakin löytyy hyvin. Ehkäpä tulevalla kaudella Kaivannon taimenet ottaisivat tämän suuhunsa?


ISOIN HAUKI

Onkimaton Uistin lähetteli testiin vaappua ja yhden voitin väriehdoitus kisasta. "Jammun roiske" osottautui hyväksi hauki väriksi ja sillä sain 2,20-2,5kg hauen hitusen ennen kaislikko aluetta.
Viime kauden isoimman hauen siis sain tällä , toisiks isoin nousi Rapalan Shad Rap ahvenvärillä.


Kuvassa Onkimaton vaappu "Jammun roiskeella".

Myöhemmin jouduin tilaamaan samalla värillä samankaltaisen vaapun, kun joutui isomman haukimamman suuhun ja katkesi siima. Siinä olisi ollut jo varmaan enkan tynkää.

Kuvassa tilattu vaappu ja sitten kaksi taimen vaappua testiin.

Valitettavasti vaapuilla ei enää tullut saalista, sen verran myöhää syksyä oli jo. Eipä muillakaan uistimilla oikein tullut...tulevalla kaudella laitetaan taas siiman päähän uiskentelemaan. ;)


Rento Trading lähetteli spinnerbaitteja, tuplalippaa ja perukkeita testiin.

Tykästyin Dragon perukkeisiin ja voin todellakin suositella niitä petokalojen kalastajille ja spinnerbait uistimien heittelijöille.

Ennen näiden tuloa testiin sain yhdellä sinivalkoisella Rento Predator spinnerbaitilla 2kg hauen matalasta kaislikko pohjukasta.

Syksymmällä isommalla spinnerbaitilla tuli tärppejä, mutta hauet eivät jääneet kiinni. Hienoa oli silti katsella petojen hyökkäilyä. Parempaa onnea seuraavalla testikaudella.

Pienempi spinnerbaitti osottautui ikävä kyllä hieman heppoiseksi tekeleeksi, muuten tehokas niveleellä varustettu uistin.

Tuplalippa oli jännä tuttavuus, mutta kalan kalaa ei tullut, vaikka uittoaikaa saivat runsaasti. Tuplalipan sai parhaiten käyntiin, kun heitti ja heti nykäs vavasta juuri kun lippa laskeutui veteen.
Vaikuttaa laadukkaalta tuotteelta kaiken kaikkiaan. On parhaimillaan matalalilla vesillä. Saa myös uimaan syvemmällä, kun laittaa painon siimaan vähän matkan päähän lipasta.

Supernova -verkkokaupalta Rublex -lippoja.Viime kaudella ei tullut saalista, vaikka samasta kohtaa sain Meppsin -lipalla...tosin vaihtamalla siihen pienemmän 3-haarakoukku alkuperäisen tilalle.
Täytyy antaa enemmän uittoaikaa näille ja kokeilla Lahnajärvelläkin näitä vetouistelun ohessa.
Pienemmät lipat soveltuisi hyvin purolla kalastukseen.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti