Translate

sunnuntai 16. helmikuuta 2014

Alkukauden vaappuvärejä lohelle, Hollolan Uistin

Kysyin Arilta (Hollolan Uistin) kerran mailitse, että voisiko hän kirjoittaa artikkelin/vinkkejä alkukaudelle blogiani varten ja tässä se on nyt luettavana kuvien kera. Toivottavasti tykkäätte :)

Alkukauden vaappuvärejä lohelle

Kuvassa yksi papukaijan pettämä tenolainen
Tässä vaiheessa vuotta kalamiesten ajatukset karkailevat jo kesälaitumille. Ensi kesän lomasuunnitelmista vaihdetaan ajatuksia perheen ja kavereiden kesken. Pitäisiköhän tulevana kesänä lähteä lohenpyyntiin? Maamme pohjoiset lohijoet, Tornionjoki ja Tenojoki, houkuttelevat vuosittain tuhansia kalastusturisteja rantojensa äärille. Kerran lohikuumeen saanut kalamies jää ikuiseen loukkuun – lohestamaan on päästävä joka kesä.

Reissun lähestyessä omaa vaappupakkia tutkitaan usein ja tarkasti. Reissun ajankohta vaikuttaa tarvittaviin vaappuväreihin. Ensikertalainen löytää paljon tietoa kirjoista ja nettiä selaamalla. Aiemmin lohta kalastanut luottaa lisäksi omiin havaintoihin ja kokemuksiin. Vuosikymmeniä lohestanut konkari saattaa olla todellinen tietopankki lohestusta aloittavalle kalamiehelle.

Seuraavassa muutamia alkukauden värivaihtoehtoja soutukalastajan pakkiin. Kesäkuussa, ennen juhannusta, vaappujen värit ovat useinmiten kirkkaita. Vesi on joessa kylmää ja joki on usein vielä tulvassa. Voimakkaan virran vuoksi lohet uivat syvällä joten pintauintiset vaaput eivät ole tällöin parhaimmillaan. Tulvan aikana kannattaa kalastaa alueita joissa virran paine on pienempi. Lohikin ui mieluummin kevyessä virrassa.


" Alkukauden fluoripunainen jokeri, joka toimii juhannuksen jälkeenkin. "" Vuodesta toiseen toimiva väri alkukauteen, viileään veteen. "" Papukaija, yksi pakin pakollisista vaapuista. Toimii lähes koko kesän nousukaloille. "


Yllätysvalinta kun tulva yllättää ja vesi värjäytyy kahvin väriseksi. "


Vaapputerveisin Ari
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti