Translate

keskiviikko 7. toukokuuta 2014

Sitä sun tätä

SITÄ SUN TÄTÄ...

Tuli mieleen, että kaikenlaista on jäänyt kirjoittamatta blogiin tai laittamatta kuvia esiin, vaikka on pitänyt...silti on vain jostain syystä jäänyt laittamatta. Nyt päätin, että pistetään sekalaista sälää esille vihdoinkin. Toivottavasti ei haittaa, vaikka tietynlaista ideaa tai linjaa tämän kertainen blogipostaus ei pidäkkään sisällään...


Balsakala.com -vieheswap

2014 vuoden ensimmäiseen vieheswap:piin piti osallistua taimen teemalla(taimenelle tarkoitetulla uistimella) ja osallistuinkin, mutta lähetetty tekele ei pelittänyt. Tein kaksi samankaltaista vaapuketta ja toinen meni lakkauksen pika-avustajalleni palkkioksi. Se swappiin lähetetty kappale ei sitten osannut uida, mutta palkkioksi lähetetty yksilö osasi jostain syystä uida...se on joskus pienestä kiinni ja oppii, ettei pitäisi hosua uintilappujen kanssa, etenkään kun ei ole talvella mahdollisuutta testata uinteja. Swappiin en sitten voinut osallistua, koska ei uimataidotonta vaappua voi ottaa vieheswappiin mukaan. Toisen kerran parempi onni mukana :)


Kuvassa vaaput maalattuna. Vuolin kaksi hieman epäsymmetristä tikkua omalla väritykselläni. Maalasin käsin pensselillä pohjat ja ekaa kertaa kokeilin "töpöttely" tekniikkaa, töpöttelemällä maalasin keltasta runkoon. Sillä konstilla saa ihan vekkulia jälkeä aikaiseksi. Lopuksi tietenkin viimeistelin käsin kuviot yms.

Ja vaaput valmiina:Alimmainen tekele jäi itselleni ja otan sen omaan käyttöön kesällä, kunhan sen saan uimaan...toivoa en ole menettänyt etteikö se siitä lähtisi uimaan hieman muuntamalla lappua taikka vaihtamalla uuden lapun tilalle!
Ensimmäiset tuon tyyliset vaaput meikäläiseltä, voisi jatkossakin joskus tehdä lisää vastaavanlaisia.
Pilkintää

Näistä pilkintäkerroista en ole muistaakseni kertonut aikaisemmin  täällä, jotenka tässäpä olisi hieman luettavaa:

2.2.2014 RoineellaMV-Uistimen tasuri karvareuhkalla maistui ahvenille hyvin, ei vain sattunut olemaan isoja paikalla TAASKAAN! :D

Tarmian Pysty SM-98 on perusvarma ottipeli ahvenille pystypilkki puolelta ja sillä sitä silppua nousi hyvin ylös avannosta. Toimii hyvin Roineella talvisin, suosittelen kirkasvetisille järville!

Mekaron pystypilkki, missä omatekemä pilkkiperho. Tällä yhdistelmellä tuli hyvin, kuten monena kertana viime pilkkikaudella. Perhoja kannattaisi muutenkin enemmän suosia pilkinnissä.

4. 2.2014 Roineella 

Pikasella käynnillä käväsin pilkillä ja hitusen tuli kalaa, mutta pientä ja kalakin oli huonolla syönnillä.Taisin olla liian myöhään liikkeellä...mutta onneksi harrastusta ei kannata aina ottaa, niin haudan vakavasti. Tulipahan käytyä ja viihdyttyä ulkoilmassa. Omaan pieneen karvareuhkaan tuli tärppiä ja jopa ahventakin nousi pari sillä. Alhaalla kuva ahvenesta ja tekeleestä. Tällä reissulla päätin pitää taukoa pilkinnästä, koska oli niin huonoa syöntiä...

9.3.2014 Roineella

Päätin käydä vielä kerran pilkillä ja jäätä oli jonkin verran, mutta en viitsinyt kovin kauas lähteä tarpomaan.
Kalaa ei tullut, mutta tulipa testattua lahjaksi saatua tasuria. Kesälläkin sitä voisi testata uittaa veneestä, jos sellainen tyyni keli sattuisi olemaan jokin kerta Roineella tai Lahnajärvellä. Värikoukku on meikäläisen ruma värikoukku, jonka tein ekoilla kerroilla kun testasin koukkujen tekoa kotosalla.  Tämä kerta piti olla viimeinen kerta pilkillä, mutta kuinkas kävikään?


16.3.2014 Korkeajärvi, nelijärvi ja joku pieni lampi

Kalakaverin kanssa lähdin käymään pilkillä vielä viimeisen kerran ja toden teolla viimeiseksi kerraksi jäikin. Roineella oli sen verran huono jää, että emme menneet sinne. Kalakaverini halusi ekaa kertaa tänä kautena pilkille, jotenka menin hänen mukanaan pilkille pienille järville. Kesällä näissä oli tullut käytyäkin kokeilemassa, jotenka silleen tuttua seutua. Nelijärvi oli ensimmäinen paikka ja siellähän oli muitakin pilkkijöitä, melkoinen tuuli kävi ja jossain vaiheessa jopa rakeitakin satoi, onneksi oli vain pienimuotoinen kuuro.  Järvi ei antanut saalista, vaikka kokeilimme monia eri pilkkejä ja eri syvyyksiltä. Reikiä tuli tehtyä, mutta tulosta ei syntynyt. Päätimme vaihtaa maisemaa ja lähdimme Korkeajärvelle. Se olikin järkevä ratkaisu.  Saimme olla rauhassa muilta kalastajilta, sillä olimme siellä ainoat pilkkijät. Sieltähän ne ensimmäiset tärpit ja kalatkin tuli meille molemmille. Muutama hassu tummanveden asukki tuli kassinpohjalle, mutta eipähän tullut ainakaan munatpataan reissua! Grillimakkara ja olut maistui hyvältä.  Itselläni päivän ottipeli oli Smoltti, Erä 2011 vuosiuistin ja ilman toukkia kalastelin sillä. Rannasta jää oli heikompaa, mutta muuten jäätä oli sen 10cm.
Kuvia reissulta: Tämän järven jälkeen päätimme vielä syönnin loputtua käydä kotiin paluureissulla yhdellä lammella. Kestävää jäätä löytyi ja vettäkin oli yllättävän paljon jossain kohtaa. Tärpin tärppiä ei tullut tästä paikkaa, tarkkaa tietoa ei edes ole kalojen olemassa olostakaan tuossa lätäkössä...tulipahan sielläkin käytyä.
Smoltti keräsi tuolta hyvin paljon kasvillisuutta pohjasta.

Voitto kotiin! 

Osallistuin Kalastamo.com -verkkokauppa sivuston kilpailuun/arvontaan kertomalla kalastusvalheen.
Voitin jopa Kalastamo t-paidan ja pipon itselleni . Kannattaa osallistua aina netissä kaikkeen mahdolliseen, koska sitä ei ikinä tiedä vaikka voittaisikin! Palkinnot kyllä piristi mieltäni kovasti. Saapahan sivusto hyvää mainosta, kun kuljen voittamieni palkintojen kanssa reissuillani.

Joulupukki ja ihmeiden pussi

Joululahjaksi sain melkoisen lahjapussin yhdeltä kalakaveriltani, sisältö oli pelkästään kalastukseen liittyvää!
On tuo kaveri vaan melkoinen joulupukki! :D  Tuotteet löytyvät Supernova -verkkokaupasta, jos lukijoita kiinnostaa.  Lahjat: KH -kuorre tasapainopilkki, KH -vaappu, joku itselleni tuntematon vaappu, Ahti  -heittokohoja, Ahti -koukkuja(täky) ja Rublex -lippauistimet.

LÖYTÖ

Kangasalan yhdeltä kirpparilta tein muuten aivan loistavan löydön talvella , siellä oli aivan uusi Lepänoksa -
vaappu ja halvalla, vain 3,50e! Hienoa käsityötä ja vaapulla kivat ulonevat silmätkin. Suosittelen käymään tekijän kotisivuilla: http://lepanoksa.suntuubi.com/
HK - Varma ja vaappujen uinti


Talvella aloin miettimään yhtä asiaa, jonka olin huomannut. Omistan kaksi HK -varman taimen mallista vaappua 10cm koossa, yhdellä(sinikrominen) olen saanut useita kaloja ja toinen on aivan uudenveroisessa kunnossa.
Uinti ja väri pitäisi olla kohdillaan, mutta saalista ei vaan ole tullut jostakin syystä. Sitten keksin sen jutun, mistä tämä voisi johtua. Vaaput tehdään käsityönä, jotenka kahta samanlaista ei todellakaan synny ja sen takia joistakin tulee niitä ottavempia vaappuja. Pitäisi periaatteessa olla samanlaiset uintilaput molemmissa, mutta eipä ole kun katsoin oikein tarkasti. Ottavammassa on pienempi uintilevy ja toisessa isompi. Sen takia siinä on erilaisempi uinti(johtuu varmaan myös uintilevyn upotuksesta, ei ole kovin syvällä) , ei niin hyvä omasta mielestäni kuin kapeammalla uintilevyllä varustettu ottipeli. Ottipelissä on myös satulalevyn kulma erilainen ja rungon muoto hitusen erilainen. Pienet asiat vaikuttavat vaapun uintiin/saaliiseen ja näin ollen molemmissa on erilainen uinti jo valmiiksi. Täytyy kesällä kokeilla uudestaan tuota kuvassa olevaa ylempää vaappua ja  säätää vaapun uintia paremmaksi omaan silmään, sekä säätää vaapun hakua.
Vaapussa ei ole varmasti vikaa, mutta vaappua pitäisi osata käyttää/säätää jolloinka siitä saisi enemmän irti kalastelureissuilla. Jään innolla odottamaan uusia testauksia...aina kannattaa miettiä uistimien ominaisuuksia ja niiden uintia, koska monella asialla on merkitystä saaliin kannalta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti