Translate

torstai 4. joulukuuta 2014

Uskomaton juttuUskomaton juttu

Huoneessa oli vielä hämärää, kun outo ääni rikkoi hiljaisuuden. Aamun kajo ei ollut vielä hiipinyt sisään. Avasin varovasti silmäni ja makasin liikkumatta paikoillani. Muistin, että olimme tulleet edellisenä päivänä mökille.  Nousin ylös ja sytytin pöydällä olevan kynttilän. Oudolta kuulostava ääni vaimeni. Huoneen toisella puolellakin oltiin jo herätty.  Möreä-ääniset huomenet kajahtivat ilmoille.  Sytytin tulet kaminaan.  Kuivat puut syttyivät helposti ja paloivat iloisesti. Kamina lämmitti nopeasti yön aikana kylmentyneen sisäilman.  Laitoin kahvit kiehumaan. Kahvin kiehumista odotellessa valmistimme aamiaisen. 

Aamiaisen jälkeen suuntasimme  läheisen järven jäälle. Tarkoituksenamme oli pilkkiä muutamia syöttikaloja mateen koukkuihin. Kairasimme muutamamia reikiä paksuun jääpeitteeseen ja laskimme pilkit syötteinneen veteen. Kalat näyttivät olevan syönnillään. Tasaiseen tahtiin nostelimme pieniä ahvenia ylös avannosta. Sitten kalan tulo loppui. Lähestyvän moottorikelkan ääni oli varmaan hajottanut jään alla lymyilevän kalaparven. Ääni voimistui kelkan lähestyessä pilkkipaikkaamme.  Huomasimme heti, että vauhti oli todella kova.  Ihmettelimme, kuka hullu kahaa noin lujaa. Siirryimme varmuuden vuoksi sivummalle.  Kelkka oli jo aivan lähellä, kun huomasin, että kuljettajaa ei näy missään. Pilkkikaverini oli siinä vaiheessa  lähtenyt jo juoksemaan kohti metsänreunaa. Itsekin säntäsin täyteen vauhtiin. Kelkka kaahasi suoraan eteenpäin ja törmäsi avannoille jättämiimme pilkkireppuihin.  Seurasimme kauempaa ohi kaahaavaa kelkkaa. Se eteni kuin vihainen ohjus, jonka kohteeksi oli lukittu rannalla sijaitseva hirsimökki. Korvani rekisteröivät myös toisesta suunnasta kuuluvan äänen.              
Mies juoksi kovaa vauhtia meitä kohti. Hän oli yllättävän nopea niin isoksi mieheksi. Hän oli kuin nälkäinen leijona, joka päättäväisesti seuraa pakenevaa saaliseläintä mistään muusta välittämättä. 

Mies ohitti meidät aivan vierestä. Lähdin hölkkäämään hänen peräänsä. Kaverini jäi seisomaan paikoilleen  ja nauroi hysteerisesti.  Kelkka oli saavuttanut metsänreunan ja kiipesi  vauhdikkaasti  vaaranrinnettä ylös. Se alkoi olla jo mökin pihapiirissä. Pysähdyin ja suljin silmäni. En uskaltanut katsoa, mihin kelkka törmää. Hetken päästä kuului kauhea rysähdys.  Ajattelin heti,  että nyt kävi pahasti. Avasin varovasti silmäluomeni ja valmistauduin kohtaamaan kelkat aiheuttamat tuhot. 

Kelkka oli törmännyt mökin pihan puupinoon. Kyljellään makaavan ajokin moottori kävi yhä. Tela oli kuitenkin onneksi pysähtynyt. Raskaasti puuskuttava mies käveli hitaasti sammuttamaan kelkkansa. Ockelbo 300 -merkkinen kelkanrämä oli kuulemma karannut heti käynnistysvaiheessa käsistä. Kaasu oli hirttänyt pohjaan. Mies oli yrittänyt  tavoitella kaasukahvaa, mutta kelkka oli ampaissut välittömästi omille teilleen. 

Tarkastelimme porukalla kelkan vaurioita. Se näytti ainakin päälisin puolin varsin ehjältä. Kuomu oli ainoastaan saanut muutaman  pahemman kolhun. Mies istahti kelkan penkille ja nykäisi moottorin käyntiin. Kelkka näytti toimivan nyt normaalisti. Heilutimme käsiämme hyvästiksi, kun Aimoksi esittäytynyt mies kaasutti järvenselälle. Muistin jäälle jääneet pilkkivehkeet ja säntäsin taas juoksuun. Kaveri jäi hölmistyneen näköisenä paikoilleen. Pilkkivehkeet olivat säilyneet yhtä vapaa lukuun ottamatta ehjinä. Keräsin kamppeet reppuihin  ja palasin takaisin mökille. Mökillä kokosin päivän tapahtumista hauskan tarinan vieraskirjaan muiden mökillä kävijöiden luettavaksi. 

-Harjus-AnteroEi kommentteja:

Lähetä kommentti