Translate

tiistai 26. maaliskuuta 2013

Lukijahaastattelu #1, Pro-Rapala

Esipuhe:
Näin heti alkuun täytyy mainita, että tämä on aivan ensimmäinen lukijahaastattelu ja idea tuli ihan siitä, että olisi kiva lueskella vaapuntekijöiden lisäksi muiden "kalastajien" kommentteja ja tarinoita. Kalasaalis.com -sivustolla meikäläisen blogiin liittyvästä osiosta bongasin yhden monesta lukijoista ja haastattelin häntä nyt ensimmäisenä mailitse. Lisää tämän kaltaisia juttuja on luvassa tulevaisuudessakin....

Bloginlukija: Pro-Rapala

Miten kiinnostuit kalastuksesta?

- Ei sitä tarkkaan oikein edes muista, mutta kyllä se tais olla se, kun oltiin ukin kanssa mato-ongella ja pilkillä , sekä käytiin keväisin kokemassa katiskoja.


Ikä ja paikkakunta?

- Ikä:15 ja paikkakunta Joroisissa Kuvansin kylällä.


Missä tykkäät kalastaa eniten ja mieluisin(mieluisimmat) kalastusmuoto?

- Tykkään kalastaa eniten järvellä, erityisesti Haukivedellä.
Kesällä lempikalastusmuotoja ovat vetouistelu ja heittokalastus, talvella pilkkiminen ja iskukoukkukalastus.


Pienin ja isoin kala?

-  Heh, pienin kala on noin 3g kiiski pilkillä tänä vuonna alkutalvesta. Isoin kala on vapavälinein tasan 4,50kg/86cm hauki pienestä suolammesta ahvenlipalla. Verkoilla isoin kala on ukin kanssa verkottama yli 10kg hauki vuonna 2007. Pituutta sillä oli 118cm. Kumminkin melko laihassa kunnossa.

"Kuvassa: 10kg verkkohauki"

Kuinka kauan olet harrastanut iskukoukkukalastusta ja kerro hieman harrastuksesta?

- Iskukoukkukalastusta olen harrastanut kaksi talvea. Viime vuonna ei oikein innostus riittänyt iskukoukkukalastukseen, mutta silloin kumminkin tuli muutamia haukia. Silloin en pitänytkään, kun kahta koukkua.
Tänä vuonna on ihan toinen asenne. Koukkuja olen pitänyt enimmillään tänä vuonna kahtakymmentä. Tarkoitus olisi kumminkin pääsiäisen vapailla laittaa muutamaksi päivää n.30-35 koukkua. Yleensä pidän 10-15 koukkua koko ajan järvessä.
Harrastuksena iskukoukkukalastus on mukavaa ja 99 prosenttisesti saalisvarmaa touhua. Joka reissu on melkein noussut muutamia haukia. Isoin tänä vuonna koukuttama hauki on 3,62kg/81cm. Kappalettain haukia on tätä kirjoittaessa noussut 42kpl. Tavoite olisi saada tänä keväänä iskukoukulla vielä metrinen hauki.
Iskukoukkukalastus on myös halpaa, yhteen viritykseen tarvitaan vain poikkikapula, kalastajanlankaa, tarvittaessa paksumpaa narua poikkipuun ja luokin väliin ja luokki sekä tietenkin iskukoukku. Sekä luvat.


Kalastatko mielummin yksin vai porukassa?

- Kalastan välillä yksin ja välillä porukassa. Tilanteen mukaan milloin muille käy.

Oletko osallistunut kilpailuihin tai oletko miettinyt osallistua kalastuskisoihin?


- Joihinkin pilkkikilpailuihin olen ottanut osaa. Tosin harvoin, koska en hirveemmin pidä kilpakalastuksesta, mutta välillä tulee osallistuttua. Viimeksi olin 2012 Lohjalla SM-pilkissä ja sijoitus vasta 25. P-15 sarjassa.
Aion osallistua 29.3 järjestettäviin LG-pilkkiin, joka järjestetään Rantasalmella Kolkonjärvellä.
Kalastuskisoihin olisi mielenkiintoa osallistua vetouistelupuolella,
 koska siinä olisi sitä jotakin... Kattoo nyt ensi kesänä. 

Tulevaisuus ?
- Tulevaisuus jatkuu normaalina ja kalastus myös. Tulevaisuudessa meinaan myös ruveta tekemään omia vaappuja.

Ottipilkit ja uistimet?


- Ottipilkkejä minulla on muutamia, parhaita ovat pystyistä Kuusamon Kilpa, Väre, Varja 35 sekä Viima.
Tasureista parhaiten ovat toimineet karvapyrstö Ässä, Nils Master Rotinkainen ja Nilsun Jigger 4 senttisenä. Myös Lucky John tasapaino on hyvä.
Morreista en sano muuta kun parhaita värejä. Perus kulta-hopea värit ovat toimineet hyvin. Joskus värikkäätkin. Nekin tilanteen mukaan. Kuusamon Kirppu nyt on kyllä yksi hyvä mormyskamalli. Sillä on noussut ihan hyvänkokosta.


"Vaapuista luottoa ovat keränneet Nils Master Invincible, Nils Master Spearhead, Rapala Minnow Rap, Rapala Team Esko, Rapala DT Flat, Rapala Tail Dancer, Rapala Original, Rapala Shad Rap, Rapala Jointed, Rapala Hysky Jerk ja Rapalat yleensäkkin. Muita hyviä ovat Jesset, HK-Varmat, Hurukset, Karikot, Storm Thunderstick ja Thunder Crank ja... siinähän sitä olikin jo vaappupuolelta."
"Lusikat, jotka ovat luottokamaa: Rapala Minnow Spoon, Kuusmaon Proffat ja Räsäset ja muut Kuusamon Uistimen uistimet, Karelia Uistimen vetouistelulusikat ja Bluefoxin 
 jotkut lusikat.

Lipoista parhaita ovat Lotto Betet ja Bluefoxin lipat sekä Kuusamon Uistimen Paavo lippa."

Lempiväri uistimissa ja miksi?

- Hyviä värejä on vaikea sanoa, mutta luononmukaiset värit ovat ehkä lemppareita. Ehkä jotkut vähän räikeämmätkin...


Terveiset lukijoille?

- Lukijoille kireitä siimoja vuodelle 2013 ja mukavia hetkiä kalastuksen ja vesien äärellä!

Pro-Rapala 25.03.2013

"Kuvassa Pro-Rapala ja hänen ennätyskuhansa"
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti