Translate

lauantai 9. maaliskuuta 2013

Pilkillä kahtena päivänä

8.3. 2013 Kangasala, Suoramanjärvi

Lähdin pyöräilemään Suoramanjärvelle extemporena , koska halusin saada kolmannen kalalajin fongattua. Tuolla pahamaineisella pienellä järvellä kuulema asustelee paljonkin pientä kalaa ja etenkin kiiskiä. Kiisken perässä lähdin ja sellaisen sain, ainoastaan vain yhden kappaleen.
Jotkut sanoo kyseistä lätäkköä "kiiskijärveksi", mutta minua ne eivät "kiusanneet". Olispa niitä tullut vain enemmän.
Järven asukit olivat huonolla otilla ja sain tehdä työtä, että sain 6kpl sinttejä. Sain sieltä jopa 71g ahvenen ja se jäi päivän suurimmaksi kalaksi. Huomasin, että oli joku muukin käynny pilkillä, koska puoli järveä oli melkein täynnä reikiä! :D  Tapsan-Pilkit volframi morri toimi tuona päivänä parhaiten ja toisena tuli Sepe-93."Kiiski otti hanakasti morrin suuhunsa, eikä napsinut..."


"Päivän isoin kala morrilla"

"Suoramanjärven uimaranta kopperot(pukukopit ja vessa)."

"Järvi on helposti kävelty päästä päähän"


9.3.2013 Kangasala, Vesijärvi(Vesaniemen uimaranta)

Lähdin bussilla kohti veskua klo 12: 26 ja bussi tuli hieman myöhässä, oli pysäkillä vasta 12:35.
Bussikuski meni toivottamaan minulle hyvää kalaonnea ja mieleni teki lähteä kotiin, koska olen hieman taikauskoinen siinä mielessä, että ei saisi koskaan sanoa kalastajalla kalaonnea...ainoastaan ehkä kireitä siimoja...jos on pakko jotain tokaista. 
Kalaonnea ei ollut matkassa mukana ja sitkeästi siitä huolimatta olin 2 ja puoli tuntia jäällä. Yksi onneton ahvenen sintti nousi ja loput kalat olivat hopeaa...eli särkeä. Sitä nousi kilokaupalla ja ihan sama mitä pilkkiä liotti järvessä :D 
Tulipahan hommattua variksille syötävää, jos ei muuta. 
Oli se silti kiva istuskella aurinkoisella kelillä ja nauttia eväistä. Melkonen tuuli oli vain koko ajan jäällä ja hiihtäjiä kuhisi kuin muurahaisia kesällä muurahaispesässä...mistähän noi kaikki hiihtäjät olivat eksyneet jäälle?
 Oli siellä minun lisäksi , jopa neljä muuta "hullua" yrittämässä ahvenia pilkillä. 
Sen verran järkeä päähäni tästä reissusta sain, että en taida mennä pitkäänaikaa enää Vesaniemen uimarannalle pilkkimään...mielummin sitten vaikka Pikonlinnaan, siellä ainakin on ahvenia ja parvet helpommin löydettävissä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti