Translate

maanantai 4. maaliskuuta 2013

Tuulinen pilkkireissu

Kävin 2. päivä pilkillä Roineella. Yöpakkasten jälkeen oli jäänpinta hyvässä kunnossa,  lumi tai sohjo ei haitannut nyt matkan tekoa kohti saarien ottipaikkoja. Näin jopa kaksi riippuliitäjää ja läjän hiihtäjiä , vaikka oli kova tuuli selällä, mutta aurinko paistoi kivasti.

Luotosaaren eteen tein ekat reiät ja sieltä sitä ahvenen vempulaa tempasin jäälle. Ensin kokeilin varovasti mormuskointia ja tulosta syntyi, sukulainenki kävi kysymyssä kalan syönnistä ja heti sukulaisen hiihdettyä poispäin tempasi iso ahven mormuskaan ja väänsi pienen koukun kieroon päästen vapaaksi. Ei auttanut muu kuin vaihtaa toinen morri tilalle ja päätin laittaa käyttämättömän Kuusamon vanhan morrin(vihreä, missä punasia pilkkuja). Sillähän seuraavaksi tartutin pienemmän ahvenen, mutta silti silläkin painoa jotain 200g.

Sen jälkeen laitoin viereiseen reikään pienen pystypilkin, missä roikkui ketjunpäässä oma tekemä pieni tapsimorri. Pamahti joku 300g ahven kiinni ja sain sen reiän kohdalle , kunnes potkaisi itsensä vapauteen. Ei muu auttanut, kun katsoa sen molskahtelua kairan reiässä ja kirota menetystä. Onhan tässä se hyvä puoli, että isommat ahvenet näyttäytyivät minulle nyt ekaa kertaa tänä talvena kunnolla.

"Kuvassa oma tekemä tapsimorri ketjussa..."

Kiroilessani partaani lähdin kahvitauolle ja sen jälkeen Linnunsaaren eteen kairailemaan reikiä.
Sieltä sain toisen päivän isomman ahvenen Sepe-93 pystypilkillä ja läjän pieniä tirrejä. 60 kpl ahventa nousi sinä päivänä yhteensä ja eniten tuli juurikin tuolta Linnunsaaren edustalta. Jossain kohtaa kokeilin Erän 2011 -vuosiuistinta(Smoltti) pilkinnässä ja sain pari hassua ahvenen tirriä. Ahvenet ehkä vierastivat hieman isompaa 3-haarakoukkua silmän kera. Sen jälkeen morrittelu meni hankalemmaksi kovan tuulen puhistessa. Siimasotkun tultaessa lähdin pois jäältä lämmittelemään sisälle ja syömään nakkisoppaa.
Myöhemmin perkasin kaksi isompaa ahventa ja 7kpl pientä ahventa, loput jätin jäälle eläimien syötäviksi(varikset jo kaukana raakkuivat siihen malliin, että varmasti lensivät paikalle syömään kaloja minun lähdön jälkeen). Paistelin ne ruisjauhoissa ja söin seuraavana päivänä nuudelin kera.

"Päivän suurimmat ahvenet"

"Pienet ahvenet paistinpannulla, oivallinen määrä pieneen nälkään..."
"Smoltti ei ollut päivän ottipilkki, ehkä joku toinen kerta..."Pilkkireissulla kokeilin itselleni uutta hankintaa kirpparilta, pilkkipöntön sain hintaan 13e. 
Teho -pilkkipönttö oli erittäin hyvä hankinta:
- Kevyt kantaa
- Mahtuu kaloja hyvä määrä
- Helppo pestä
- Lämmin istua(kannessa styroksia)
- Säädettävä kantohihna
- Mahtuu pari pienempää pilkkivapaa ja sohjokauha 

Miinuspuolet:
- Vavoille ei löydy omaa lokeroa tai pilkkirasialle

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti