Translate

maanantai 27. tammikuuta 2014

Pilkillä

Tuolta vielä näytti 1.12.2013 . 

Nyt onneksi tullut kunnon jäät, että on päässy Roineelle kalasteleen. Ekan kerran kävin pilkillä tänä vuonna 21.1.2014. Silloin pääsin jäälle ja kairailin reikiä, huomasin äkkiä syönnin olevan kateissa. Taisi juurikin syönti loppua, kun sain kaksi kalaa jäälle. Ei mistään enää tullut...lähin sitten kotiin.
Ahven ja särki otti silloin pilkkiin. Pystypilkkinä oli Rapalan Harja kärpäsentoukkien kera. Toukat olivat lättänöitä ja elottomia, ostin toukat Tokmannista...vissiin olivat olleet aika kauan kaupassa. En taida tuon kokemuksen jälkeen sieltä toukkia ostaa.
Ahvenesta ja särjestä kuvat:26.1.2014

Mukavan kirkas jää ja suht tasainen, ohut kerroskin lunta  jään pällä.

Tuumailin , että ahvenet saattaisivat olla virkeitä vähäisen lumen takia ja kun aurinkokin välillä näyttäytyi.
Neljännellä reiän kairauksella löysin kalat. Omalla karvareuhka tasurilla sain vain ahvenen tirrin, mutta olin tyytyväinen siitäkin.Toukkia ei ollut matkassa, jotenka tyydyin heiluttelemaan tasureita värikoukuilla. Kihlattuni pikkuvelikin soitteli meikäläiselle ja kohta se sieltä reippaasti tulikin pilkkireppu selässä tekemään kairallani reikää.
Tietenkin sieltä alko nouseen ahventa ahvenen perään. Käytti pientä sinistä pystypilkkiä, minkä perässä antamani värikoukku viime kaudelta. Harmi, että rasiastani puuttui tuo väri ja koko värikoukustani, johki kadonneet....eikä enää ole ollut epoxya , kun oli mennyt kuivumaan kaapissa kesällä :(

Tuossa kuvassa kihlatun pikkuveljen saalis ja alhaalla ottipeli värikoukun ja silmän kera.

Tässä mun ahvenet yheltä reiältä, kun heiluttelin Rapalan Jiggin Rap -pilkkiä:


Rapalan tasurissa käytin omaa värikoukkuani ja pienempää koukkukokoa kuin tehtaalta tulleena. 


Otti se ahven pieneen räsäseen ja oma tekemään värikoukkuunkin.

Kalastus seuralaisenikin lähti sisään lämmittelemään ja jäin hetkeksi vielä pilkkimään toiselle reiälle. Hiljaista oli ja tuumasin mennä hänen reiälle. Siellä oli vielä ahvenia jäljellä. Taivaalla aukesi pilvistä aurinko, vähä kuin raamatussa....silloin tasuriin tärähti iso ahven kiinni. Tuntui jumputusta siiman päässä ja sain aivan reiän alle, liian kiireisenä hutiloin siimasta niin, että ahven suu auki täräytti jään reunaan ja pääsi irti. Näytti vähintään 400-500 grammaselta kyrmyltä. Harmitti vietävästi...
Siltä reiältä tuli nuo sintit ison karattua samalla Rapalan 5cm kokoisella tasurilla.
Ilmiselvästi oli päivän ottipeli. Omallani sain vain yhden ja Rapalalla loput. 

Tein vielä yhden reiän lähettyville toivoen, että vielä saisin sen ison kiinni.
Sieltä pohjan tuntumastahan se otti ja poksautti kiinni heti pilkkini laskiessa kohti pohjaa...veti vietävästi vastaan ja olin tällä kertaa varovaisempi. Juuri reiän kohdalla taas pääsi irti. Hienointa oli nähdä taas pyörähtämässä reiän kohdalla tuo körmy...silti jäi HAMPAAN koloon tuo tapahtuma. Kolmatta kertaa ei enää tullut, silloin olisin varmaan sen saanutkin jään paremmalle puolelle. Siitä kolmen tai neljän metrin kohdalta se otti kiinni.

27.1.2014

Tähtäsin yheksitoista jäälle tavoittelemaan sitä eilistä kyrmyä. 

Tuuli kauheasti ja onnekseni olin pilkkihaalarini alle laittanut toppahousut ja villapusakan, muuten olisi tullut alkumetreillä jo kylmä. 

Isoa ei näkynyt ja muutenkin oli erittäin hiljaista jään alla.

Mekaron -verkkokaupasta ostetulla pystärillä sain kolme tirriä, sen jälkeen se ei enää kelvannut reissulla.
Ahvenen silmän tökkäsin tällä kertaa Rapalan samaan tasuriin , jota aina olen käyttänyt reissuillani.
Sillä sain kanssa samalta reiältä kolme ahventa.Lähdin toiselle reiälle, kairasin lähelle. Taas nousi samankokoista pientä ahenta. Tänään ei kuitenkaan särkeä näkynyt avannolla.


Sitten tuli se reissun paras hetki, tupla tärppi tasuriin.


Tämän jälkeen lähdin sisälle syömään ja juomaan kuumaa kahvia. Kädet oli ihan kohmeessa, vaikka pilkki hansikkaatkin oli matkassa mukana. Sen verran kylmä tuuli se vain oli.

Ehkä joskus se kyrmyniska vielä tärähtää pilkkiin kiinni uudestaan. Ikinä ei tiedä , mitä reissu tuo tullessaan ;) Sen takia pilkkiminen onkin "koukuttavaa".

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti