Translate

tiistai 28. tammikuuta 2014

Tuuli tai ei, pilkille mennään...

Koira herätteli pariin otteeseeen yöllä, kuten sillä on välillä tapana...heräsin sitten siinä klo 06.00 nauttimaan aamupalaa ja keittelemään kahvetta. Aamupalan jälkeen menin koneelle. Koneella selailin erilaisia sivustoja ja Youtubesta kalastusvideoita. Videoiden jälkeen pelasin hetken Pro Pilkki 2 -tietokone peliä ja lähdin siinä yheksän jälkeen laittaan kihlatun autoa lämmitykseen.
Ennen maalle menoa kävästiin pikasesti Hong Kongissa. Pilkkitoukkia(kärpäsentoukka mix) yks kappale ja muutama proteiinipatukka mukaan. Niillä pärjää hetken aikaa.

Pilkille mennään, jos vaan päästään...sama sitten tuuleeko vai ei!
Mieluiten en mene tuulisella kelillä, koska silloin menee helposti siimat solmuun tai muuten sekaisin jäänpäällä. Tälläkin kertaa kävi näin. Kahden vavan siimat joduin pätkäseen pariin kertaan sotkun takia ja siimavarasto väheni sen verran, että ei oikein pystynyt syvällä kalastelemaan enää kunnolla niillä seteillä. Annoin periksi jossain vaiheessa, mutta sain sentään saalistakin...vaikka pienen kokoista ahventa oli jälleen liikkeellä.

Rapalan tasapaino (Jigging Rap) ei antanut kuin kaksi ahventa tänään ilman toukkia ja oma tekele KH-Kuorre runkoon antoi vain pari hassua tärppiä. Toisella kertaa sitten ehkä paremmin. Näin se menee, että välillä ei toimi samat pilkit joka päivä yhtä hyvin. Luottoa kuitenkin joihinkin kertyy enemmän.

Alhaalla kuvassa ekan reiän saaliit: Rapalan tasurilla 2 ahventa, loput Kuusamon uistimen morrilla(vihreä ja selässä punaista pilkkua).

Ylhäällä näkyy kaksi ahventa toiselta reiältä ja pilkkinä Rapala Rapire ahvenvärissä. Olin vaihtanut pienenkoukun omaan 3-haara värikoukkuun.  Ehkä ahvenet säikkyivät tänään , kun tuli vain nyppyä tuon jälkeen...eivät vain tarttuneet kunnolla. Sitten oli hiljaista. Kahden reiän alla  syvyyttä oli jotain kolmen metrin luokkaa.

Siirryin kolmannelle reiälle, syvemmälle....n. 4 metriin.
Tasuri tai Rapire ei nostanut mitään tästä kohtaa. Tein taktisen vedon ja vaihdoin viime kauden ottipeliin. Siiman päähän laitoin Lindroosin Sepe-93 -pystypilkin. Heti kopautuksen jälkeen alko nyppimään.
Sepellä saldoa :


Noiden jälkeen tuli siimasotkua ja oli pakko vaihtaa vapaa, sekä tehdä neljäs reikä.

Sieltä pulpahti kanssa samalla pilkillä silppua.
Viimeisen kalan jälkeen tuulen temmotessa taas tuli solmua siimaan niin pahasti, että jouduin pätkäsemään ja siimaa ei enää jäänyt oikein kunnolla kelaan. Vettä oli n. 5m

Tässä kalat tältä reiältä:

Ja zoomatumpi kuva, että näkyy pilkkikin. 

Päivän saldo oli yhteensä 34 kpl sinttejä, tämän vuoden paras tulos.
Olisi niitä kaloja noussut enemmänkin, mutta meni hermot tuuleen ja sen aiheuttamiin siimasotkuihin...joskus on parempi vain lähteä vesiltä sisälle nauttimaan kahvista ja lämmittelemään.

1 kommentti:

  1. Se on sellaista kun mennään viime kauden vanhoilla siimoilla, niin aina ei ole kauheasti siimaa keloissa.

    VastaaPoista