Translate

maanantai 8. syyskuuta 2014

Angry Birds -uistimien kokeilua

Kävin yksi kaunis päivä ostoksilla Tokmannissa, kun piti uusi digivaaka ostaa vanhan tilalle. Vanha digivaaka tipahti veneen yli sähellyksessä kalastusreissulla. Vanha digivaaka oli ihan sama malli ja samasta paikasta ostettukin. Vaaka on siitä hyvä, että voi mitata lämpötilan ulkona...eli mielenkiintoinen plussa laitteessa ;)

Digivaan lisäksi ostin perukkeita ja minnarin AB -kuosilla , kun sai AB -avaimenperän 10e ostoksen ohessa. Eli siinä hetken puntaroin, että ostanko kympilla kalakampetta vai en...päädyin, että kokeillaan nyt testimielessä noita uistimia.

Rattlin' uistimen olen haukkunut lyttyyn aikaisemmin, koska en lapsuudessani sillä mitään koskaan saanut tai vanhempanakaan Roineelta. Nyt sitten tuumasin, että tuon uistimen uusi kokeilu olisi paikaillaan. Monet sen verran kovana uistimena sitä pitävät ja kehuvat.

Yhdessä artikkelissa täällä blogissanikin kirjoitin Rattlinista:

Rattlin on varmaan yksi uistin, josta kiistellään kalastajien kesken varmaan eniten suomessa. Joidenkin mielestä se kuuluu ehdottomasti luottovieheisiin ja jotkut kiroavat suohon kokonaan. Rattlin on vieläkin joidenkin haukikalastajien suosikki ja yhteen aikaan sillä vielä kalasteltiin kuhiakin... Eli on sillä kalojakin noussut ylös, mutta varmasti hyvin paljon kiinni mitenkä sitä uittaa. Nopeaa kelausta kyseinen uistin ainakin vaatii, että uinti toimii järkevästi. Näin ainakin muistelisin omaa käyttökokemustani kyseisestä uistimesta. Aikoinaan sellaisia perin papaltani ja myöhemmin menin myymään ne huuto.netissä pois, kun en vain niillä kalaa saanut mökkijärveltä taikka Roineelta.
Kuulun siihen ryhmään, jonka mielestä kyseinen uistin on turha heittelyssä. Soutu-uistelussa tuo uistin voi ollakkin ihan toimiva, mutta sellaiseen toimintaan minulla on muitakin uitettavia ihan riittävästi."


Ääni muuttui kellossa, kun nyt kokeilin Rattlin' uistinta Roineella kalakaverin kanssa hiljattain kalareissulla. 
Sehän pelittää ja ui loistavasti. Jotain muutosta on tapahtunut varmasti, koska muistan noiden lenkkien olleen hitusen erilailla rungossa ainakin 5  vai 4cm Rattlin uistimissa muinoin. Juurikin niissä papalta perimissä. Eli ei ihme, jos on ollut uintikin jokseenkin erilaista ja keränyt helposti mutaa. 

Nyt ahvenet antoi minulle uskoa tuohonkin uistimeen, että oikeasti voi kalojakin saada ylös sisävesistöstä heittelemällä, kun tähän asti pidin tuota vain jonakin vetouistelu vieheenä. 

Joskus kannattaa niellä ylpeys/katkeruus ja kokeilla rohkeasti uudestaan...sillä silloin voi tulla niitä positiivisia kokemuksia ja yllätyksiä! Eli syön sanani, mitä olen aikaisemmin sanonut Rattlin tai AB -uistimista. Tiedä vaikka tulisi tuosta Rattlin' birdistä yksi uusi ottiuistin vakiokäyttöön, tulevaisuus näyttää?
330g ahvenen sain tuolla Rattlin Angry Birds värityksellä ja minnarilla(pinkki ab) taasen pienen hauen laiturin päästä, mikä irtosi perukkeesta nostaessa veteen, elikkä yksi koukkuinen on siitä huono...kannattaa nostaa haavilla kala kyytiin seuraavan kerran. 
Jäi hyvä mieli noista hankinnoista! 

Ehkä ensi kaudella voisi jonkun uistintestin tai arvostelun tehdä  Rattlin ja Angry Birds -uistimista video muodossa. 

Tuosta Angry Birds "päivästä" on video kanavallani ja laitan sen tähän loppuun liitteeksi:
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti