Translate

keskiviikko 24. syyskuuta 2014

Kylmälle kelille kumia yms.

Nyt kelit viilenee ja vedet samalla kylmenee enemmän ja enemmän...muutakin kannattaa tehdä kuin laittaa haalarit päälle ja vaaput varastoon. 

Kalastamaan pitäisi mennä, mutta kalat eivät enää nappaa nopeisiin tai tiheästi uiviin uistimiin...mitä tehdä?
Täkyllä uistelu tai heittely on hyvä vaihtoehto ja jigailu. Perusjigailuun ei enää tarvitse jumiutua, koska suuret ja aidommat jigit ovat tulleet kalastajien saataville.

En ole oikein saanut sitä samanlaista koukutusta jigailuun kuin monella on, koska perus toukka/kalajigit eivät ole jaksaneet innostaa meikäläistä...joitakin pakista löytyy ja painoja, mutta haukia tai kuhia ei ole nillä tullut, vaikka niitä on tullut tavoiteltua. Kalatkin mielellään vain vierestä popsineet kuoreita parvesta.

Isompiin jigeihin innostuin ja siitä kiitos Stormille ,sekä etenkin Savage Gearille! Sen takia tämä artikkelikin lähti kirjoituksen alle ja pamahti lukijoille tablettien/tietokoneiden ruutuihin nyt luettavaksi syksyn iloksi.


Täkyilyn takia olen hommannut ja tutkaillut erilaisia täkyrakseja ensi kaudelle yms. Siihen käyttöönkin sopiva on Savage Gear Lip Scull, vaikka tehtykin Soft 4play jigin käyttöön. Täkyä ja muitakin jigejä tuolla voi uittaa. Ylhäällä kuvassa olen Lip Sculliin laittanut kiinni Storm Projointed Minnow "5 kalajigin. Otin jigistä pienen palan pois, että sopi paremmin raksin huppuun. 
Tuolla yhdistelmällä sain ekan kunnon tärskyn hauelta jigiin ja tuo antoi toivoa minulle hauen jigailuun! Lahnajävellä uitin ekaa kertaa tuota viritelmää heitellen ja veneen vierestä juuri kun jigi olisi kohta tullut pintaan , niin hauki otti täräytti kiinni. Harmikseni vain ei jäänyt kiinni, mutta raateli jigin aika pahaan kuntoon. Eli suosittelen isompia jigejä! Ennen itsekkin niitä vähättelin.
Lip Scull antaa jigille erilaisen uinnin ja elävöittää sitä huomattavasti, ui kuin aidompikin kala. 

Nyt on tullut ostettua tuohon täkyraksiin Soft4play jigiä. Niiden lisäksi ostin Savage Gearilta valmiina olevan 4playn ja Real Eel jigiä 20cm kokoisena. Nyt syksystä lokakuuhun asti kannattaa kokeilla vaikkapa tässä artikkelissa mainittuja jigejä haukien pään menoksi ja käsialalla uitettavia jerkkejä. 

Keväästä lähtien aion uittaa itse näitä itselleni uusia kumilötköjä, koska ainakin kova luotto niihin on muiden kalastajien kommenttien pohjalta ja youtubesta näkemistäni videoista.

Katso alhaalla oleva video ja ylläty!
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti