Translate

maanantai 4. helmikuuta 2013

Ensijäillä

Julkaistu vanhassa blogissa perjantai, 14. joulukuu 2012

Tuli oltua Levillä käymässä ja siellä ihailin paikallisten järvien jäitä. Oli sen verran lyhyt loma tällä kertaa, että en kokeillut pilkkimistä(Viimeksi pohjoisessa pilkin vuonna 1999, Muoniossa).
Nyt sitten reissusta tulleena kävin tänään kokeilemassa onneani ensijäillä, Kangasalan Roine:ella oli n. 10cm jäätä ja jonkun verran lunta jään päällä. Tällä reissulla tein 4 reikää ja viimeseltä reiältä sain 4 pientä ahventa päivän saldoksi.

Viime vuoden  ekalla pilkkireissulla en saanut sintin sinttiä, koska oli niin ohkoset jäät. Silloin en uskaltanut olla kuin laiturilta hitusen matkaa eteenpäin, muistaakseni jäätä oli 5-6cm parhaimmillaan.

Ensijäillä kannattaa liikkua erittäin varovasti ja muista pitää aina naskaleita mukana, vaikka olisit kuinka kokenut konkari!

Itse liikuin sen verran varovasti, että menin hitaasti eteenpäin potkien lunta jäänpäältä. Näin aina eteenpäin mentäessä millasta jäätä oli ja halutessani kairasin reiän katsoakseni jäänpaksuutta.
Sen verran iso järvi on kyseessä, että jäin suosiosta suht rannalle ja pienen saaren lähistölle. Virtauspaikat, kun tuppaavat olemaan arvaamattomia.

Haluan pysyä jään päällä, enkä tippua jäihin. Odotan, että jäät vahvistuvat kunnolla ja silloin vasta lähden kohti selkävesiä. Nyt saa riittää matalalta kalastelu ja tietokoneella Pro Pilkki -pelin pelaaminen.

 Toivotan kaikille kalastajille kireitä siimoja ja hyviä hetkiä ensijäille, käyttäkää maalaisjärkeä! 
Alhaalla  kalastuskuvaa pilkkikauden avausretkeltä, kännykällä otettu kuvat.

Sohjokauhan vieressä ollut ahven oli reissun suurin kala.   Tästä on hyvä jatkaa tavoitellen suurempia ahvenia.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti