Translate

maanantai 4. helmikuuta 2013

Vanhat uistimet ottikuntoon

Julkaistu vanhassa blogissa perjantai, 4. tammikuu 2013















Vanhoista jigikoukuistakin saa pienellä tuunauksella hauskan ja pyytävän pelin koskelle tai lammelle.

Abu Garcian -lippauistimet tulivat kuntoon pelkästään koukun vaihdolla, kuten alhaalla kuvasta voi nähdä:














Ruosteiset "romutkin" saa kuntoon , jos jaksaa nähdä enemmän vaivaa. Karheampaa ja hienompaa hiekkapaperia itse olen käyttänyt, että saan ruostekohdat ja vanhat maalit lusikkauistimesta pois. Sen jälkeen voit joko jättää lusikan sen väriseksi taikka pensselöidä mielikuvituksestasi ottivärit pintaan ja lakata. 















Putsatut vanhat uistimet odottavat kalastajan päätöstä, väriä vaiko ei?

Toisen roskat voi olla toiselle aarteita

Ostin käytettyjä kalastusroippeita internetin kautta itselleni ja aloin niitä putsaileen.  Kuusamon ruohikkouistimenkin sain kiiltämään ja laitettua heittokuntoon, tosin ilman ruohikkotoimivuutta. Ruosteisesta vanhan kolikon kiiltoon on parempi, kuin heittää kaatopaikalle. Luonto kiittää, kun nikkari on pelastanut toisen roskat itselleen ja uistin saa viettää vielä jatkoaikaa. Miksi aina ostaisi uistimet uutena?















Ennen toimenpidettä...



















Ja kunnostuksen jälkeen...

Mielikuvitusta peliin
Kunnostuksen ohella pakin sisältöä voi katsella sillä ilmeellä, että voisiko jonkin uistimen saada paremmin lentämään, pyytämään tms. Jigihäntien virittely koukkuihin on yksi keino, mutta itse ajattelin käyttää hieman mielikuvitusta. Harvemmin olen nähnyt ainakaan myytävänä tandemlippaa ja yhdistelin itse pari lippaa toisiinsa kiinni. Kaikkea kannattaa kokeilla!















Mepps ja Kuumason lipat yhdistettynä toisiinsa...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti