Translate

sunnuntai 24. helmikuuta 2013

Sohjoista tunnelmaa...

Kisa peruuntui...
23.2. Piti olla leikkimieliset pilkkikisat Roineella, mutta jouduin perumaan ne ja siirtämään ajankohtaa jonnekkin tulevaisuuteen, koska ajankohta ei sopinutkaan kaikille. 

Kahdestaan pilkille , 23.2.2013
(Alhaalla kuvassa kalakaverini Lahmajärven kauhu)


Kalasaalis.com -sivustolta tuttu Lahmajärven kauhu pääsi  pilkille meikäläisen kaveriksi. Päätimme sitkeästi lähteä pilkille , vaikka kisaa ei ollutkaan ja kivaa oli! :

Oltiin jäällä siinä klo 10 jälkeen ja lähettiin käveleen Linnunsaaren läheisyyteen. 
Muutama reikä siinä tuli kairattua ja kalakaverini tempaisi kaloja jäälle pienellä pystypilkillä. 
Minä se vaan istuin  ja nypyttelin tyhjää avantoa, kunnes kekkasin vaihtaa pilkkejä. Pelkkä mormuska ei kiinnostanut kaloja ollenkaan, eikä omat tapsimorritkaan ahvenia kiinnostaneet. Ihmeellisen nirsoja yksilöitä oli siis liikenteessä jään alla. Siinä pähkäiltyäni äkkäsin vaihtaa siiman päähän Lindroosin Sepe-93 pystypilkin ja heti alkoi kalaa tulemaan. 
Se on joskus tiukassa , että millä niitä kaloja saadaan nousemaan ylös. Pronssin värinen Sepe-93 pilkki on osoittanut toimivuutta muillakin kerroilla  ja sen kautta tullut meikäläisen luottopeliksi. 
Alhaalla kuvassa päivän isoin ahven Sepellä.Karvareuhka tapsimorrillani sain vain yhden ahvenen tirrin ja siitä kuva tässä (Reuhka keikkui ketjussa kiinni Nils Master Snubhead pilkissä):

Ahvenet olivat pieniä, mutta niitä tuli parhaimmillaan sitä tahtia, ettei kerennyt edes hupun asentoa korjaamaan. Onhan se kiva tunne, kun hirveä morsetus käy pilkissä ja ei kerkeä kaikkiin nykäisyihin vastaamaan. 
Kokeilimme tasapainoja ja isompia pilkkejä, mutta aina silloin reiässä hiljeni. Päivän suurimmat ahvenet oli jotain 100g kokoluokkaa.  Lahmajärven kauhu  rahjasi kotio 110 kpl ja painoa kertyi 2398g. Samanlainen määrä jäi jäälle elukoiden syötäväksi. Nyt ei napannut itseäni ottaa sinttejä kotio nyljettäväksi...joku toinen kerta sitten taas.

Jäältä lähettiin klo 16.00 koukkujen katsomisen jälkeen . Koukuissa ei ollut mitään, hauet olivat tällä kertaa meitä viisaampia. 

Lahmajärven kauhun blogia voi seurata täältä:
http://www.selibaatti.com/blogi

Ihmeellisen vähän ollut särkiä tänä vuonna kiusaamassa kalastusta,  silti yhden särjen  sain napattua. Pitihän siitäkin kuva ottaa: 
"Roskakala haksahtanut Sepe-93 pystypilkkiin"24.2. 2013 ja Linnunsaari kutsuu pilkkijää

Pitihän sitä lähteä pilkille toisenakin päivänä, koska olin katsonut internetistä Forecan -sääennustetta ja näytti pahasti siltä, että seuraavalla viikolla olisi plussan puolella lämpötila. 
Nyt oli siis hetki lähteä pilkille! 

Sohjossa rämpimistä
Lähdin klo 11 jälkeen kohti jäätä.
Mökkeilijöitä oli rannassa ja itse kävelin sohjoisissa tunnelmissa Luotosaaren taakse rannalta katsottuna. Siitähän sellaisen kivan matalan kohdan löysin ja nostelin 14 kpl ahventa.  Ahvenia sain narrattua tänä talvena ostetulla Rapala Rapire pystypilkillä, värinä PB.
Kyseisestä pilkistä voi lukea täältä lisää: 
http://www.normark.fi/tuotesivu/vieheet_2/rapala_rapire

Ja siitä kohdastahan se isoin ahven tuli, vaikka mikään jättiläinen ollutkaan. 
Ahven ja ottipeli näkyy kuvassa alhaalla:
"Luotosaaren kohdalta lähti hiihtolatu pitkälle kaukaisuuteen"

Reiästä, kun ei enää alkanut kalaa nousemaan, niin lähdin tarpomaan suosikkipaikkaani kohti. Linnunsaari oli eilen täynnä pientä ahventa meidän jäljiltä., Olivat varikset käyneet niitä popsimassa yön aikana. Linnun jälkiä ja kalojen paloja oli siellä sun täällä. Hyvä, että linnut olivat saaneet ruokaa ;)

Linnunsaaren kohdalta vielä tuli 29kpl ahventa ja yks särki.  Vanhat reiät eivät antaneet kalaa, vaan piti porailla uutta reikää. Onneksi toukat loppu, koska oli sen verran kylmä tuuli , etten olisi pidempään jaksanutkaan olla. Lähdin jäältä klo 13.58. 


Kuvassa Linnunsaarelta ahven. Tuota kuvassa olevaa kokoluokkaa olivat nuo kaikki ahvenet, mitkä tuli tuosta reiästä. Sepe-93 pilkki toimi taas parhaiten koko päivänä, vaikka Rapalan Rapire tuli hyvänä kakkosena ottipelinä ;) Linnunsaaren rannan tuntumassa oli kivoja jäätyneitä kohtia ja otin siitä kuvan. Sen jälkeen lähdin rämpimään sohjossa takaisin lämpimään pirttiin.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti